Είναι να μην τον τσαντίσεις τον Μίλτο Τεντόγλου… Κι αυτό γιατί λίγες ώρες μετά την (ακατανόητη) απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας να του ακυρώσει, λόγω… παπουτσιών, το άλμα στα 8,40μ., που έκανε την περασμένη εβδομάδα στο μίτινγκ του Τορούν, ο χρυσός Ολυμπιονίκης έγραψε στα… παλιά του τα παπούτσια την World Athletics και κατέρριψε (και πάλι) την καλύτερη επίδοση του κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα, «πετώντας» στα 8.41μ, στο μίτινγκ του Λιεβέν, έκανε πράξη αυτό που είπε, μετά την ακύρωση του άλματός του, ότι «όποτε θέλω το ξανακάνω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο σπουδαίος Έλληνας αθλητής του μήκους στο εν λόγω μίτινγκ πραγματοποίησε τέσσερις προσπάθειες, σημειώνοντας τρεις φορές την κορυφαία επίδοση στον κόσμο.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι μπήκε «ζεστός» και εκκίνησε τα άλματά του στα 8,32μ., ενώ στο δεύτερο «προσγειώθηκε» στα 8,37μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τρίτη του προσπάθεια, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης έκανε 8,34μ., ενώ στην τέταρτη «πέταξε» στα 8,41μ.!

Ο Έλληνας αθλητής εν συνεχεία άφησε τις άλλες δύο προσπάθειες του. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Σουηδός Τομπίας Μόντλερ (8,06μ.) και την τρίτη ο Αμερικανος Μαρκίς Ντέντι με 7,94μ.

Για την ιστορία ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι φορούσε την έκδοση “Black Panther” των ειδικά σχεδιασμένων για άλμα εις μήκος παπουτσιών της Adidas, η οποία μάλιστα, τα κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό ζευγαριών (limited edition).

Τεντόγλου: «Έλληνες είστε οι μεγαλύτερες παιχτούρες»

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης, με ανάρτησή του στο Instagram ευχαρίστησε για την υποστήριξη τόσο τους Έλληνες φιλάθλους, όσο και τους συναθλητές του, χαρακτηρίζοντάς τους «παιχτούρες».

Αναλυτικά όσα έγραψε ο «Αir Miltos»:

«Έλληνες είστε οι μεγαλύτερες παιχτούρες σε όλη την Ευρώπη. Ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη και τα epic σχόλια. Κανένα αποτέλεσμα δεν είναι καλύτερο από αυτό που έγινε σήμερα. Τόσοι πολλοί σπουδαίοι αθλητές με στήριξαν άμεσα. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους πάρα πολύ. Είστε σαν οικογένεια για εμάς»

Το χρονικό της ακύρωσης του ρεκόρ του στα 8.40μ.

Πριν φτάσουμε στη βραδινή «απάντηση» του Μίλτου και τη νέα κατάρριψη του εφετινού ρεκόρ ο αθλητής του Πομάσκι είδε το άλμα του στα 8,40μ. στο μίτινγκ του Τορούν, που του χάρισε την πρώτη θέση στον κόσμο για το 2023, να ακυρώνεται για έναν απίστευτο λόγο.

Ο Έλληνας αθλητής φορούσε τα Adidas Black Panther, που απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε αγώνες μήκους!

Μετά τον αγώνα, που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα, οι τεχνικοί της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου ζήτησαν φωτογραφίες από εκείνο το παπούτσι και τελικά ακύρωσαν την επίδοσή του!

Λίγο αργότερα ο Τεντόγλου δήλωσε «αηδιασμένος» με την απόφαση της World Athletics και τόνισε πως δεν τον ενδιαφέρει που ακυρώθηκε η επίδοσή του στα 8.40μ., παραθέτοντας και τις σχετικές φωτογραφίες με τα συγκεκριμένα παπούτσια: «Λοιπόν, η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει ανθρώπους στην ομάδα της που δεν έχουν ιδέα για τα παπούτσια και για τον αθλητισμό. Και αποφασίζουν ποια καρφιά είναι εντάξει και ποια όχι για τους αθλητές.

 

 

Θεωρούν πως το πάχος του πίσω μέρους του παπουτσιού είναι κάτι που είναι καλό. Δεν είναι μόνο άχρηστο στην πραγματικότητα αλλά κάνει τα καρφιά βαριά και δυσκολεύει το τρέξιμο. Ακυρώνουν την επίδοσή μου με 8.40 επειδή φοράω τα καρφιά της πρώτης εικόνας. Ενώ τα άλλα δύο καρφιά είναι εντάξει για το άλμα εις μήκος. Οι δύο πρώτες εικόνες δείχνουν τα ίδια καρφιά αλλά είναι διαφορετικού χρώματος (BTW).

Ελέγξατε τα καρφιά με τα οποία είχαν σημειωθεί τα παλιά ρεκόρ; Είχαν λέιζερ; Πιστεύω πως θα έπρεπε να έχετε ανθρώπους στην ομάδας σας με σχετική εμπειρία στο άθλημα. Είμαι αυτός που πηδά. Θέλω να φοράω αυτό που είναι άνετο και ασφαλές.

Δεν με νοιάζει για την επίδοσή μου με άλμα στα 8.40μ. Μπορώ να το κάνω όποτε θέλω. Απλά είναι άδικο. Είμαι αηδιασμένος. Και το αστείο της υπόθεσης είναι πως την επόμενη εβδομάδα θα φοράω τα ίδια καρφιά αλλά διαφορετικού χρώματος και… αυτά τα καρφιά εγκρίνονται! Και παράδοξως είναι οκ να χάσεις τρία τεστ αντιντόπινγκ αρκεί να μην φοράς αυτά τα παπούτσια. Ο “μαύρος πάνθηρας” είναι πολύ δυνατός».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης