Φέντερερ: «Θα δούμε τι έχει μείνει στο... ρεζερβουάρ»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Ιουλίου 2021, 10:22
Φέντερερ: «Θα δούμε τι έχει μείνει στο... ρεζερβουάρ»

Αρκετούς μήνες μετά τη χειρουργική επέμβαση στο δεξί γόνατο, ο Ρότζερ Φέντερερ ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας, προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα και να επιστρέψει στα κορτ. Αφού ταλαιπωρήθηκε αρκετά, ο 40χρονος Ελβετός πρωταθλητής τα κατάφερε και μάλιστα με ιδιαίτερα θετικό πρόσημο.

Ο εκ των κορυφαίων τενιστών στην ιστορία του αθλήματος βρίσκεται ήδη στα προημιτελικά του Γουίμπλεντον και ερωτηθείς σχετικά δεν έκρυψε τις σκέψεις του:

«Είναι καλό να βλέπεις ότι η σκληρή δουλειά αποδίδει και ότι είμαι σε θέση να παίξω σε αυτό το επίπεδο των καλύτερων, αγώνες των πέντε σετ. Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να το προσεγγίσεις. Το να παίζεις πέντε ημέρες στην σειρά δεν είναι σαν να παίζεις με τους καλύτερους στα πέντε σετ κάθε δεύτερη ημέρα. Το ίδιο συμβαίνει και με τα τουρνουά.

»Παίζεις κάθε εβδομάδα ή κάθε δεύτερη εβδομάδα. Και όταν είσαι νέος, δεν ρωτάς τον εαυτό σου. Αλλά όταν είσαι σαν εμένα, με τη χρονιά που πέρασα, υπάρχουν μόνο ερωτήσεις, παντού. Επέλεξα να γνωρίσω ήττες για να αποκτήσω πληροφορίες, απλώς για να μπορώ να είμαι στο γήπεδο και να βάλω το σώμα μου σε φόρμα, ελπίζοντας ότι, όταν έρθει το Γουίμπλεντον, θα ξυπνώ το πρωί, θα νιώθω καλά και σε θέση να παίξω πέντε σετ. Και έτσι νιώθω, οπότε αυτό είναι πολύ ικανοποιητικό. Τώρα θα δούμε τι έχει μείνει στο ρεζερβουάρ».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Ιουλίου 2021, 10:29