Πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ. ελεύθερο (σε 25άρα πισίνα) πέτυχε ο Κριστιάν Γκολομέεβ, κατά τη διάρκεια του 5ου αγώνα της International Swimming League, του επαγγελματικού πρωταθλήματος κολύμβησης που διεξάγεται υπό μορφή «φούσκας» στη Βουδαπέστη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος αγωνίζεται με τα χρώματα της ομάδας LA Current, πέτυχε μεγάλη νίκη στο κλασικό αγώνισμά του τερματίζοντας σε 20.97, μπροστά από τον Ιάπωνα Κοσούκε Ματσούι και τον Ρώσο Βλαντ Μορόζοφ (αμφότεροι των Tokyo Frog Kings), που έκαναν 21.05 και 21.17, αντίστοιχα. Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ ήταν 21.02 και το είχε ο ίδιος ο Γκολομέεβ από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας της Κοπεγχάγης, το 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγη ώρα αργότερα, ο Έλληνας κολυμβητής πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και στα 4Χ100μ. ελεύθερο, όπου «έπεσε» τρίτος και έκανε ανεπίσημο χρόνο 46.59, βοηθώντας την πρώτη ομάδα της LA Current να πάρει τη νίκη και σε αυτό το αγώνισμα.

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Ανδρέας Βαζαίος, ο οποίος ανήκει στους London Roar και πανηγύρισε πολύ σημαντική νίκη στα 200μ. μικτή ατομική, με χρόνο 1:52.65. Ο πρωταθλητής και κάτοχος του ρεκόρ Ευρώπης στο αγώνισμα έδωσε σκληρή μάχη με τον Ιάπωνα «χρυσό» Ολυμπιονίκη Κουσούκε Χαγκίνο των Tokyo Frog Kings, τον οποίο τελικά νίκησε με διαφορά έντεκα εκατοστών του δευτερολέπτου. Ο Βαζαίος συμμετείχε και στα 4Χ100μ. ελεύθερο, κολυμπώντας τέταρτος (ανεπίσημος χρόνος 47.58) για τη δεύτερη ομάδα των London Roar, η οποία τερμάτισε έβδομη.

Με την LA Current αγωνίστηκε και ο Απόστολος Χρήστου, ο οποίος στα 200μ. ύπτιο τερμάτισε έβδομος με 1:52.64 και δεν βαθμολογήθηκε, χωρίς αυτό να κοστίσει στην ομάδα του, αφού νικητής με μεγάλη διαφορά αναδείχθηκε ο Αμερικανός Ολυμπιονίκης Ράιαν Μέρφι, ο οποίος πήρε τους… χαμένους βαθμούς. Ο Χρήστου «έπεσε» και στα 4Χ100μ. ελεύθερο και έκανε το ταχύτερο 100άρι της καριέρας του (ανεπίσημο 46.90), με τη δεύτερη ομάδα της LA Current να κατακτά την τρίτη θέση και να δίνει πολύτιμους βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης