Με το βραβείο «Μεγάλος Έλληνας αθλητής» τιμήθηκε ο Πύρρος Δήμας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019, 18:35
Με το βραβείο «Μεγάλος Έλληνας αθλητής» τιμήθηκε ο Πύρρος Δήμας

Με δύο σημαντικές διακρίσεις επέστρεψε από το Μονακό ο Πύρρος Δήμας. Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας, άρσης βαρών, προσκλήθηκε από την Ελληνική Κοινότητα του Μονακό, προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο του διεθνούς Οργανισμού Peace and Sport που διεξήχθη, υπό την αιγίδα του Πριγκιπάτου και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου, ο Πύρρος Δήμας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Peace and Sport, Ζοέλ Μπουζού και τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό και συμφώνησαν στην ανακήρυξη του Έλληνα Ολυμπιονίκη, ως Πρέσβη του Peace and Sport, προάγοντας την ανάπτυξη των κοινωνιών και την ειρήνη μέσω του αθλητισμού.

Για την εξαιρετική τιμή που του έγινε, ο Πύρρος Δήμας δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος για αυτή τη σπουδαία τιμητική διάκριση που μου έγινε. Αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών που έχω κάνει στον αθλητισμό, όλα αυτά τα χρόνια. Μου δίνει, όμως και δύναμη να συνεχίσω να εργάζομαι το ίδιο σκληρά, για τη διάδοση παγκοσμίως, του αθλητισμού και της ειρήνης».

Παράλληλα, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Ελληνικό Προξενείο του Μονακό, απονεμήθηκε στον Πύρρο Δήμα, το βραβείο του «Μεγάλου Έλληνα Αθλητή».

Την βράβευση, έκανε ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μονακό, Πέτρος Μαχάς, μαζί με την πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας, Σοφία Τσουβαλεκάκη, για τη μεγάλη προσφορά του στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, τόσο ως αθλητής, όσο και ως παράγοντας.

Ο Πύρρος Δήμας εκτός από τη λαμπρή καριέρα του στον αθλητισμό, με την οποία έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες, έχει και σπουδαία φιλανθρωπική δράση. Έχει δημιουργήσει το «Ινστιτούτο Πύρρος Δήμας» που διοργανώνει αθλητικά προγράμματα στην Ελλάδα μαζί με τα Παιδικά Χωριά SOS και παράλληλα βοηθά αθλητές.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019, 18:39