Μέσα σε ένα κυκεώνα εκπλήξεων, όπου αναδείχθηκαν νέες δυνάμεις στο παγκόσμιο τρίσποντο μπιλιάρδο, ο Dick Jaspers κατάφερε να παραμείνει σταθερός και συνεπής όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

Στο Sharm El Sheikh της Αιγύπτου, ο Ολλανδός, νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, σε έναν συναρπαστικό τελικό απέναντι στοκ Τούρκο Murat Naci Coklu. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αγωνία κρατήθηκε έως το τέλος στον τελικό, που είχε λάθη άγχους, αλλά και υπερβατικές καραμπόλες όπως τις περιμέναμε, από δυο κορυφαίους αθλητές. 

Το σκορ ήταν 50-47 σε 32 στεκιές.

Ευχάριστη έκπληξη στους αγώνες αυτούς, ήταν, ο Γερμανός Martin Horn, που κέρδισε όποιον βρήκε μπροστά του, πλην του D. Jaspers σε έναν δραματικό ημιτελικό που κρίθηκε στις λεπτομέριες. Ο Γερμανός έκανε παγκόσμιο ρεκόρ επίδοσης αγώνων στον προημιτελικό (50 καραμπόλες σε 12 στεκιές) και παγκόσμιο ρεκόρ αγώνων στο σερί (20 καραμπόλες).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις τρίτες θέσεις ο Martin Horn και ο Ιταλός Marco Zanetti, ο οποίος δεν παρευρέθηκε στην απονομή λόγω του ξαφνικού θανάτου της μητέρας του.

Ο Νίκος Πολυχρονόπουλος, δεν κατάφερε να περάσει στην 8άδα, αφού ο Γερμανός Lindenman, από το πουθενά, έκανε την έκπληξη και κέρδισε τον Έλληνα πρωταθλητή, που βρέθηκε ασυντόνιστος σε αυτόν τον αγώνα, ενώ στα προηγούμενα παιχνίδια του, μας έδειξε ότι θα πάει ψηλά.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του τελικού

 

 

Δείτε το σερί των 20 πόντων από τον M. Horn

 

 

Απόστολος Βουλγαρίδης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης