Ο Μίλτος Τεντόγλου χρειάστηκε μόλις μία προσπάθεια για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον τελικό του μήκους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωταθλητής «πέταξε» στα 8.22μ. στο πρώτο του άλμα, κι έτσι έπιασε το όριο (8.15) για τον τελικό του αθλήματος, στην ιαπωνική πρωτεύουσα, όπου έχει παραταχθεί με υψηλές προσδοκίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωταθλητής Ευρώπης, ο οποίος ως γνωστόν κατέχει και την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο με 8.60 μέτρα, πλέον θα ξεκουραστεί εν όψει του τελικού, που είναι προγραμματισμένος για τις 2 Αυγούστου στις 4:20 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος. 

 

Με το άλμα του ο Τεντόγλου κατετάγη στη δεύτερη θέση στο σύνολο και των δύο προκριματικών, έχοντας μπροστά του μόνο τον Κουβανό Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία, ο οποίος προκρίθηκε πρώτος στον τελικό με 8.50, άλμα που αποτελεί και την καλύτερή του εφετινή επίδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως το απευθείας όριο των 8.15μ. για τον τελικό «έπιασαν» μόλις τρεις αθλητές: Οι Ετσεβαρία, Τεντόγλου και Χασιόκα (Ιαπωνία), ενώ οι υπόλοιποι 9 αθλητές του τελικού προέκυψαν μέσα απ’ τις επόμενες καλύτερες επιδόσεις.

 

 

Αναλυτικά η δωδεκάδα του μεγάλου τελικού:

1.Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία (Κούβα) 8.50

2.ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ (Ελλάδα) 8.22

3.Γιούκι Χασιόκα (Ιαπωνία) 8.17

4.Τζούβεν Χάρισον (ΗΠΑ) 8.13

5.Φιλίπο Ραντάτσο (Ιταλία) 8.10

6.Μέικελ Μάσο (Κούβα) 8.07

7.Τατζάι Γκάιλ (Τζαμάικ) 8.14

8.Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8.01

9.Εουσέμπιο Κάσερες (Ισπανια) 7.98

10.Φάμπιαν Χάινλε (Γερμανία) 7.96

11.Τσανγκζού Χουάνγκ (Κίνα) 7.96

12.Κρίστιαν Πούλι (Φινλανδία) 7.96

«Στόχος μου είναι ένα μετάλλιο»

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ μετά τη μία και μοναδική προσπάθειά του στα προκριματικά ο Μίλτος Τεντόγλου επισήμανε ότι θα παραταχθεί στον τελικό με στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

«Στον προκριματικό ήθελα να κάνω ένα άλμα. Ηταν αρκετά καλό και σημασία έχει ότι προκρίθηκα στον τελικό. Εκεί, θα είναι ένας άλλος αγώνας και θα τον αντιμετωπίσω διαφορετικά. Το γόνατο μου είναι καλά. Μπορώ να κάνω κι εγώ τα 8.50μ που έκανε ο Ετσεβερία. Στόχος μου είναι ένα μετάλλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας άλτης.

 

Mikos

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης