Θριαμβευτικό ήταν το φινάλε για τον Μίμη Θεοδωρίδη στο παγκόσμιο κύπελλο παρκούρ της Σόφιας, καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του αγωνίσματος freestyle!

Ο 21χρονος πρωταθλητής κατάφερε να εντυπωσιάσει και στον τελικό του αγωνίσματος, στον οποίο συγκέντρωσε 22,0 βαθμούς και κέρδισε την 3η θέση, όπως ακριβώς και στον προκριματικό, ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών πίσω από τον Σουηδό Έλις Τόρχαλ (24,5 β.) και τον Ρώσο Εβγκένι Αρογιάν (23,5 β.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Θεοδωρίδης είχε τη διαρκή εμψύχωση και υποστήριξη του καταξιωμένου Δημήτρη Κυρσανίδη, στην πρώτη του συμμετοχή σ’ ένα παγκόσμιο κύπελλο της FIG, όπου αμφότεροι έδειξαν με την προσπάθεια και με το ομαδικό τους πνεύμα ότι το ελληνικό παρκούρ έχει σπουδαίο παρόν και μέλλον.

Οι δύο Έλληνες πρωταθλητές δεν πήραν μέρος τελικά στο αγώνισμα ταχύτητας, ολοκληρώνοντας έτσι την παρουσία τους στην Σόφια με την επιτυχημένη συμμετοχή στο freestyle.

Ο πρόεδρος Αθανάσιος Σταθόπουλος και το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. εξέφρασαν τα θερμά τους συγχαρητήρια τόσο στον Μίμη Θεοδωρίδη για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου όσο και στον Δημήτρη Κυρσανίδη, τους οποίους και ευχαριστούν για τις διακρίσεις τους, που συμβάλλουν σημαντικά στη διαφήμιση και ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελπιδοφόρο «βάπτισμα του πυρός» για τη νέα γενιά της ενόργανης στη Μερσίνη

Πρωτόγνωρη εμπειρία αποτέλεσε για τους νεαρούς εκπροσώπους της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής η συμμετοχή στο παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ της Μερσίνης, στην Τουρκία, όπου οι περισσότεροι είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά μία διεθνή διοργάνωση αυτού του επιπέδου.

Η δεύτερη ημέρα των προκριματικών του Τσάλεντζ Καπ λίγο έλειψε να φέρει άλλο ένα εισιτήριο για τους τελικούς των οργάνων, από τον Χρήστο Τσιγγελίδη στους κρίκους, αλλά σε κάθε περίπτωση έδωσε ένα πολύ σημαντικό εφόδιο σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που πήραν το «βάπτισμα του πυρός» με τις Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών.

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία ανδρών ο Χρήστος Τσιγγελίδης άγγιξε την πρόκριση στους κρίκους (κατετάγη 9ος με 13,200 β.), μένοντας εκτός προνομιούχου οκτάδας για μόλις 0,050 β., ενώ ο Απόστολος Κανέλλος πήρε 11,200 β. στο μονόζυγο.

Στις γυναίκες, τα προγράμματά τους παρουσίασαν η Ελβίρα Κατσάλη στη δοκό ισορροπίας (10,400 β.) και στο έδαφος (10,700 β.), καθώς και η πρωτοεμφανιζόμενη Βασιλική Κυρλίδου επίσης στη δοκό (9,050 β.) και στο έδαφος (10,500 β.).

Η αυλαία των αγώνων πέφτει στη Μερσίνη την Κυριακή (12/09), με τους τελικούς οργάνων, όπου θα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση από την Ελβίρα Κατσάλη στους ασύμμετρους ζυγούς, έπειτα από την είσοδό της στην οκτάδα των φιναλίστ στην πρεμιέρα της Παρασκευής (10/09).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης