Σε αιφνιδιαστικό έλεγχο στην ΕΠΟ προχώρησε η Οικονομική Αστυνομία.

Πιο συγκεκριμένα, την πόρτα των γραφείων της Ομοσπονδίας πέρασε το πρωί της Τετάρτης πολυάριθμο κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας, το οποίο αποτελείτο από 10 άτομα, έχοντας μαζί του και δύο εισαγγελείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «Ράμπο» της Οικονομικής Αστυνομίας μετέβησαν άμεσα στο λογιστήριο της ΕΠΟ, όπου άρχισαν αναλυτικό έλεγχο στα βιβλία και στα οικονομικά στοιχεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Η έφοδος, η οποία γίνεται για να εξεταστεί το ενδεχόμενο κακοδιαχείρισης, αποφασίστηκε έπειτα από κάποια καταγγελία που έγινε στον Εισαγγελέα Διαφθοράς και αφορά στα οικονομικά θέματα της Ομοσπονδίας για την περίοδο 2017, 2018 και 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οικονομικός έλεγχος στην ΕΠΟ θα διαρκέσει ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΕΠΟ: «Συνήθης και προβλεπόμενος ο οικονομικός έλεγχος»

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της, κάνοντας λόγο «συνήθη και προβλεπόμενο έλεγχο».

Κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας, συνοδευόμενο από εισαγγελικούς λειτουργούς, επισκέφθηκε σήμερα την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, προκειμένου να διενεργήσει τον εκ του Νόμου συνήθη και προβλεπόμενο οικονομικό έλεγχο, που αφορά σε αθλητικές ομοσπονδίες και φορείς.

Οι οικονομικές υπηρεσίες της Ε.Π.Ο. συνεργάστηκαν απόλυτα με τους εκπροσώπους των ελεγκτικών μηχανισμών της Πολιτείας, κι έθεσαν άμεσα στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν, και τα οποία αφορούν στις οικονομικές χρήσεις των ετών 2017, 2018 και 2019, δεδομένου ότι η Ε.Π.Ο. λειτουργεί σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας και με απόλυτο σεβασμό στις αρχές της χρηστής διακυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, θέμα χρόνου θα πρέπει να θεωρείται η λύση της συνεργασίας της ΕΠΟ με τον αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ, Μανουέλ Βίτορ Μέλο Περέιρα, καθώς οι παράγοντες της FIFA και της UEFA φέρονται να εκτιμούν πως έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του Πορτογάλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης