Αναμένεται να εξεταστεί από το ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Μελβούρνη η έφεση που κατέθεσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατά της απόφασης ακύρωσης της βίζας, με το πιθανότερο ωστόσο σενάριο να δείχνει απέλαση.

Έπειτα από τις οργισμένες αντιδράσεις των Αυστραλών, αλλά και αθλητών του τένις για την βίζα που δόθηκε στον Σέρβο τενίστα, ξεκίνησε μια τεράστια περιπέτεια για τον ίδιο στην χώρα της Ωκεανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από μία εφιαλτική νύχτα, κατά τη διάρκεια της οποίας κρατήθηκε και ανακρίθηκε από ανθρώπους της συνοριακής αρχής, ο 34χρονος Σέρβος μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο Park (όπου μεταφέρονται και οι πρόσφυγες) και ελπίζει σε δικαίωση. Το πιο πιθανό είναι να μείνει τουλάχιστον ένα ακόμα βράδυ στη Μελβούρνη.

Θεωρείται, ωστόσο, πολύ δύσκολο να του επιτραπεί τελικά η είσοδος στην Αυστραλία, ενώ κινδυνεύει και με αποκλεισμό από τη χώρα για τρία χρόνια!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νόλε προσγειώθηκε στη Μελβούρνη την Τετάρτη (5/1) στις 23.30 (τοπική ώρα) και έμεινε στο αεροδρόμιο για περίπου έξι ώρες, εξαιτίας ενός λάθους στην επιλογή της βίζας. Η κυβέρνηση της Βικτόρια αρνήθηκε να τη στηρίξει και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι δεν είχε τις απαραίτητες αποδείξεις για την ιατρική εξαίρεση που πήρε από την Tennis Australia για να μπει στη χώρα χωρίς να έχει εμβολιαστεί και να παίξει στο Australian Open. Κατά συνέπεια, του ακυρώθηκε η βίζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν προσκόμισε επαρκείς αποδείξεις για την ιατρική εξαίρεση που έλαλε, ούτε προσκόμισε την βίζα που χρειάζονταν για να εισέλθει στην Αυστραλία», δήλωσε την Πέμπτη (6/1) ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τα στοιχεία για ιατρική εξαίρεση που παρασχέθηκαν βρέθηκαν ανεπαρκή», είπε ο Μόρισον κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των ΜΜΕ στην Καμπέρα, προσθέτοντας ότι δεν επιλέχθηκε ξεχωριστή έρευνα για τον Τζόκοβιτς, σχετικά με την ακύρωση της βίζας του.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του πατέρα του Νόβακ Τζόκοβιτς στο άκουσμα της είδησης πως ο Σέρβος τενίστας δεν μπορεί να μπει στην Αυστραλία επειδή δεν είναι εμβολιασμένος και δεν έχει την κατάλληλη βίζα.

Το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης είναι εγκλωβισμένος και υπό κράτηση στο αεροδρόμιο, με τον πατέρα του να καλεί σε διαδηλώσεις αν δεν αφεθεί ελεύθερος.

«Δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει, κρατούν τον γιο μου αιχμάλωτο για πέντε ώρες. Αυτός είναι ένας αγώνας για τον ελεύθερο κόσμο, αυτός δεν είναι μόνο ένας αγώνας για τον Νόβακ, αλλά ένας αγώνας για ολόκληρο τον κόσμο! Αν δεν τον αφήσουν να φύγει σε μισή ώρα, θα βγούμε στο δρόμο, αυτός είναι αγώνας για όλους», ανέφερε στο Sputnik ο Σέρτζαν Τζόκοβιτς.

Στο μεταξύ, πληροφορίες από την Αυστραλία αναφέρουν ότι η ομοσπονδία έχει δώσει εξαίρεση σε άλλους δύο παίκτες που δεν πληρούν τους κανόνες της κυβέρνησης και οι υποθέσεις τους εξετάζονται!

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης