Στη… σκιά του δυσάρεστου περιστατικού με τον Κρίστιαν Έρικσεν, το ματς της πρεμιέρας του Β΄ ομίλου του Euro 2020, ανάμεσα στην Δανία και την Φινλανδία άρχισε και πάλι περίπου 1,5 ώρα μετά την διακοπή του, με το συγκρότημα του Κανέρβα να παίρνει μία τεράστια νίκη με 1-0!

 Από την ώρα που ο 29χρονος άσος της Ίντερ ανέκτησε τις αισθήσεις του και η κατάσταση της υγείας του σταθεροποιήθηκε κι αφού συνομίλησε με τους συμπαίκτες του και το προπονητικό τιμ στ΄ αποδυτήρια, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων με κοινό τους αίτημα προς την UEFA ζήτησαν να συνεχιστεί ο αγώνας, με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία να κάνει αποδεκτό το αίτημά τους, αν και αρχικά είχε ανακοινώσει την οριστική διακοπή της αναμέτρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Φινλανδία, «πρωτάρα» στη διοργάνωση, με γκολ του Πογιάνπαλο στο 60ό λεπτό νίκησε με 1-0 τη Δανία στο Πάρκεν Στάντιον της Κοπεγχάγης, μπαίνοντας με το… δεξί στη διοργάνωση και πλέον μπορούν να ονειρεύονται την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ήταν μόλις η δεύτερη νίκη των Φινλανδών επί των Δανών στα τελευταία 23 ματς που έχουν δώσει, καθώς και η πρώτη για την ομάδα του Κανέρβα μετά από 6 διεθνή ματς που δεν είχε γευτεί την χαρά της επιτυχίας (2 ισοπαλίες, 4 ήττες).

Για τους Δανούς ήταν μόλις η 3η ήττα στα τελευταία 29 διεθνή ματς που έχουν δώσει, με τις δύο προηγούμενες να προήλθαν από το Βέλγιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο γκολκίπερ των Φινλανδών, Λούκας Ραντέτσκι, ο οποίος έκανε τρεις σπουδαίες επεμβάσεις στα πρώτα 19 λεπτά, ενώ η κορυφαία στιγμή του στον αγώνα ήταν η απόκρουση πέναλτι του Χόιμπγιερκ στο 74ο λεπτό.

Κίτρινες: Λουντ, Σπαρβ

Οι ενδεκάδες:

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Βας (76΄ Στρίγκερ Λάρσεν), Κγιάερ (64΄ Βέστεργκααρντ), Κρίστενσεν, Μέλε, Έρικσεν (43΄ Γένσεν), Χόιμπγιερκ, Ντιλένι (76΄ Κορνέλιους), Πόουλσεν, Βιντ (63΄ Σκοβ Όλσεν), Μπρεϊθγουέιτ

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κανέρβα): Ραντέτσκι, Ο’Σόγκνεσι, Αραγιούρι, Τόιβιο, Σπαρβ (77΄ Σούλερ), Καμαρά, Λουντ, Ραϊτάλα (90΄ Βαϊσάνεν), Ουρόνεν, Πούκι (77΄ Κάουκο), Πογιάνπαλο (84΄ Φορς)

 

 

Το χρονικό της κατάρρευσης του Έρικσεν

 

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής στο 43ο λεπτό έπεσε στο χορτάρι και η εικόνα του να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο πάγωσε όλο το γήπεδο.

Οι εικόνες που ακολούθησαν ήταν συγκλονιστικές. Στο σημείο έσπευσαν συμπαίκτες και αντίπαλοι του Δανού άσου και κάλεσαν τους γιατρούς να μπουν αμέσως για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Ωστόσο ο Έρικσεν δεν έδειχνε να συνέρχεται. Έτσι οι γιατροί προσπάθησαν να τον επαναφέρουν κάνοντάς του τεχνητή αναπνοή και χρησιμοποιώντας απινιδωτή.

Οι συμπαίκτες του Έρικσεν παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι και είχαν ξεσπάσει σε λυγμούς, ενώ και όλο το γήπεδο παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα.

Στη συνέχεια οι παίκτες της εθνικής Δανίας σήκωσαν σεντόνια γύρω από το φορείο, μεταφέροντας μαζί με το ιατρικό επιτελείο τον Κρίστιαν Έρικσεν εκτός αγωνιστικού χώρου.

Η στιγμή της κατάρρευσης του ποδοσφαιριστή:

 

UEFA: Σταθερή η κατάσταση του Έρικσεν, επιβεβαίωση και από την ομοσπονδία της Δανίας

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της UEFA, ο Κρίστιαν Έρικσεν διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο, ενώ η κατάσταση του «έχει σταθεροποιηθεί».

Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Δανίας, η οποία με ανακοίνωση της γνωστοποίησε ότι ο 29χρονος είναι ζωντανός και η κατάστασή του είναι σταθερή.

Φωτογράφος του πρακτορείου Reuters είπε ότι είδε τον ποδοσφαιριστή να σηκώνει το χέρι του την ώρα που μεταφερόταν εκτός γηπέδου με το φορείο, ενώ φωτογραφία του Associated Press τον δείχνει να κρατά το κεφάλι του ενώ αποχωρεί και να μοιάζει σαν να έχει τις αισθήσεις του.

Η UEFA αρχικά ενημέρωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ότι το παιχνίδι διακόπτεται για ιατρικούς λόγους κάτι που ανακοινώθηκε κι από τα μεγαφώνα.

Παράλληλα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ενημέρωσε ότι ο Δανός μέσος έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο και πως η κατάσταση του έχει σταθεροποιηθεί.

Πάντως λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι το ματς θα συνεχιστεί κανονικά, καθώς αυτό ήταν επιθυμία και των δύο ομάδων, μετά τα θετικά νέα με την κατάσταση της υγείας του Έρικσεν.

Ξέσπασε σε κλάματα η γυναίκα του

Ο Δανός άσος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα επείγοντα της κλινικής της Κοπεγχάγης Rigshospitalet και όπως ανέφερε η ομοσπονδία της Δανίας ο ποδοσφαιριστής έχει τις αισθήσεις του.

Στο γήπεδο βρισκόταν η σύντροφος του ποδοσφαιριστή, η οποία βλέποντάς τον να καταρρέει έτρεξε και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο. Οι ποδοσφαιριστές της Δανίας δεν της επέτρεψαν να τον πλησιάσει και αυτή ξέσπασε σε κλάματα, ενώ οι Κγιάερ και Σμάιχελ προσπαθούσαν να την παρηγορήσουν.

Ο προπονητής και οι παίκτες της Δανίας προσπαθούν να ηρεμήσουν την αδερφή του Έρικσεν

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης