Ο φανταστικός Ντανίλ Μεντβέντεφ διέλυσε σε straight sets τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του US Open και κατέκτησε τον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας του.

Ο Νο.2 τενίστας στον κόσμο πήρε την τεράστια νίκη με 6-4, 6-4, 6-4 σε 2 ώρες και 16 λεπτά, στερώντας από τον 34χρονο Σέρβο το Calendar Slam, αλλά και την ευκαιρία να αφήσει πίσω του σε κατακτήσεις major τίτλων τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ (20).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατώτερος των περιστάσεων ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, όμως έπεσε και σε έναν εξαιρετικό αντίπαλό, που οργίαζε από το ξεκίνημα του τουρνουά. Πρόπερσι δυσκόλεψε τον Ναδάλ, αλλά φέτος ξεκίνησε δυναμικά από την αρχή του αγώνα και, με εξαίρεση το νευρικό φινάλε, δεν έδωσε κανένα δικαίωμα στον Νόλε να πιστέψει στην ανατροπή!

Πήρε το 81% των πόντων του πίσω από το πρώτο σερβίς, το 58% πίσω από το δεύτερο και, γενικώς, πάντα έβρισκε λύσεις με το σερβίς του όταν πιεζόταν από τον μεγάλο αντίπαλό του. Είχε 38 winners και 31 αβίαστα λάθη, ενώ ο Τζόκοβιτς είχε αντίστοιχα 27 και 38.

Ο Νόλε δεν ήταν και στα καλύτερά του απόψε, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι και αυτός μπορεί να λυγίσει μπροστά στο άγχος της πραγματοποίησης του μεγαλύτερου ονείρου του. Το ίδιο έπαθε και στο Τόκιο, όταν ο Σάσα Ζβέρεφ του έκοψε τον δρόμο προς το Golden Slam.

Πηγή: sdna.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης