Ο Ιβάν Στρίνιτς δεν θα ενισχύσει την εθνική Κροατίας στην τελική φάση του Μουντιάλ, καθώς, όπως δήλωσε σήμερα ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Νίκο Κόβατς, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη θλάση που είχε υποστεί στη γάμπα.

«Δυστυχώς, είναι κακά τα νέα» τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής της «Χρβάτσκα» και πρόσθεσε ότι ο διεθνής αριστερός μπακ δεν θα μεταβεί στο Μπαντ Τάτσμαντορφ της Αυστρίας, όπου η εθνική Κροατίας θα πραγματοποιήσει μίνι προετοιμασία ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Θα μείνει τουλάχιστον άλλες 10 ημέρες εκτός δράσης και δεν θα είχε προετοιμαστεί καλά, εάν τον κρατούσαμε στην ομάδα. Επομένως, δεν έχουμε άλλη λύση από το να δούμε τις εναλλακτικές. Λυπάμαι γι’ αυτόν, επειδή είναι μέλος της εθνικής ομάδας για πολύ καιρό, αλλά πρέπει να είμαστε δίκαιοι προς τους άλλους παίκτες, οι οποίοι είναι έτοιμοι να ενισχύσουν την εθνική, μολονότι δεν διαθέτουμε υπερβολικά πολλές επιλογές στη θέση του αριστερού μπακ».

Ο 26χρονος αριστερός μπακ, ο οποίος αγωνίζεται στην ουκρανική Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ, έχει φορέσει 32 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο και ήταν η πρώτη επιλογή για το αριστερό άκρο της άμυνας στο EURO 2012, ενώ τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Ντάνιελ Πράνιτς του Παναθηναϊκού, ο οποίος επέστρεψε στην εθνική ομάδα τον περασμένο Νοέμβριο για τα μπαράζ πρόκρισης στην τελική φάση του Μουντιάλ με την Ισλανδία.

Οι «Χρβάτσκι» μετέχουν στον 1ο όμιλο του Μουντιάλ, στο πλαίσιο του οποίου αντιμετωπίζουν την «οικοδέσποινα» Βραζιλία στην πρεμιέρα (12/6, Σάο Πάουλο), το Καμερούν (18/6, Μανάους) και το Μεξικό (23/6, Ρεσίφε).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης