Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο πρώτο «αιώνιο μπράντεφερ» της χρονιάς με τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη επικράτησε με 87-76 του «τριφυλλιού» στο ΣΕΦ στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ ανδρών και έμεινε χωρίς «συγκάτοικο» στην κορυφή της βαθμολογίας.

Από τους νικητές κορυφαίος ήταν ο Θοδωρής Παπαλουκάς (20π.), έχοντας βέβαια ως άξιο συμπαραστάτη τον Τσίλντρες (19π.).

Στον αντίποδα καλή εμφάνιση από το «τριφύλλι» πραγματοποίησαν οι Σπανούλης και Διαμαντίδης με 17 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Η ομάδα του Πειραιά έδειξε τις άγριες ορέξεις της με το… καλησπέρα και κατάφερε να προηγηθεί με 6-0 στα πρώτα τέσσερα λεπτά.

Η πολύ καλή άμυνα που έπαιζαν οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη στα πρώτα λεπτά είχε αποδιοργανώσει τους «πράσινους», οι οποίοι υπέπιπταν σε εύκολα λάθη.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας στη συνέχεια ωστόσο μπήκαν στο κλίμα του αγώνα, και κατάφεραν να μειώσουν σε 10-9, χάρη σε προσωπικούς πόντους των Διαμαντίδη, Πέκοβιτς και Νίκολας.

Οι «ερυθρόλευκοι» με ένα επιμέρους 15-6 στα τελευταία τρία λεπτά της πρώτης περιόδου κατάφεραν να φτάσουν τη διαφορά στο +9 κάνοντας το σκορ 24-15 στο 10’.

Στη δεύτερη περίοδο το «τριφύλλι» με ένα σερί 8-0 στο 13’ έφτασε σε απόσταση αναπνοής (24-23), ωστόσο στη συνέχεια ο Τζος Τσίλντερς πήρε το… όπλο του και έδωσε αέρα πέντε πόντων στην ομάδα του Πειραιά (35-30), δύο λεπτά πριν το ημίχρονο.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με τρεις πόντους (40-37).

Στο τρίτο δεκάλεπτο πήρε την κατάσταση πάνω του ο Θοδωρής Παπαλουκάς.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού με τρία εύστοχα τρίποντα εκτόξευσε τη διαφορά στο +12 (52-40), ωστόσο ο Ντρου Νίκολας φρόντισε με προσωπικούς πόντους να κρατάει τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ (55-50).

Το «τριφύλλι» με τρίποντο του Διαμαντίδη μείωσε ακόμη περισσότερο τη διαφορά (58-55), αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε τις λύσεις για να φτάσει στο 65-59, σκορ με το οποίο έκλεισε η τρίτη περίοδος.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα του Ομπράντοβιτς κατάφερε να μειώσει σε 67-63 στο 32’, ωστόσο η έλλειψη συγκέντρωσης και η απώλεια του Πέκοβιτς, (συμπλήρωσε πέντε φάουλ), ήταν στοιχεία που έγειρα την πλάστιγγα του ντέρμπι προς την πλευρά του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» στη συνέχεια προστάτεψαν σαν κόρη οφθαλμού το προβάδισμα και με τον Κλέιζα να πετυχαίνει κρίσιμα καλάθια, κατάφερε να πάρει αέρα οκτώ πόντων (76-68), τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του ντέρμπι.

Στα τελευταία λεπτά η προσπάθεια του «τριφυλλιού» να γυρίσει το παιχνίδι δεν στέφθηκε με επιτυχία, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πανηγυρίσει τη νίκη στο ντέρμπι των αιωνίων, με το 87-76 να είναι το σκορ του αγώνα.

Δεκάλεπτα:
24-15, 40-37, 65-59, 87-76

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 20 (4), Παπανικολάου, Τσίλντρες 19 (10ριμπ), Βούισιτς 2, Μπέβερλι, Μπουρούσης 10, Χαλπερίν 7 (1), Κλέιζα 13 (2), Τεόντοσιτς 9 (1), Βασιλόπουλος 2, Σχορτσανίτης 5.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Σπανούλης 17 (1), Περπέρογλου, Μπατίστ 10, Φώτσης 6, Γκόλεματς, Νίκολας 18 (2), Τσαρτσαρής 1, Διαμντίδης 14 (2), Πέκοβιτς 6, Καλάθης 2.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης