Μια αποκάλυψη που μπορεί να αλλάξει τον χάρτη της Ευρωλίγκα κάνει η ισπανική εφημερίδα «Mundo Deportivo».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το Ντουμπάι επιθυμεί να πάρει μέρος με ομάδα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, προσφέροντας και χορηγία 50 εκατ. Ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόθεση της πόλης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είναι να έχει μια ομάδα στην υψηλότερη ηπειρωτική διοργάνωση μπάσκετ, να γίνει ο κύριος χορηγός της και να φιλοξενήσει τρεις διαδοχικές εκδόσεις του Final Four . Η Euroleague Commercial Assets (ECA) αναγνώρισε τις επαφές, αλλά έκανε λόγο για «δυνητική συνεργασία» και είπε ότι είναι «πολύ νωρίς για να συζητηθούν συγκεκριμένα θέματα».

Η αλήθεια είναι ότι, όπως αναφέρει η Mundo Deportivo, το Ντουμπάι ήδη εργάζεται για να σχηματίσει μια σούπερ ομάδα το συντομότερο δυνατό και έτσι διαλύεται η βασική αμφιβολία που θα μπορούσαν να έχουν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης.

Οι υπεύθυνοι για την ομάδα του Ντουμπάι έχουν ήδη έρθει σε επαφή με αρκετούς από τους σημαντικότερους παράγοντες του ευρωπαϊκού μπάσκετ για να μεταφέρουν τις προθέσεις τους. Και δεν θέλουν να χτίσουν μια ομάδα με τα …δεύτερα αλλά με παίκτες από το πάνω ράφι έχοντας μπάτζετ περίπου 40 εκατ. ευρώ, ποσό που φτάνουν μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάρτσα στην Ευρωλίγκα . Με τη διαφορά ότι στην Ισπανία το ποσό αυτό είναι ακαθάριστο και υπόκειται σε φόρο (περίπου 45% στην περίπτωση παικτών και προπονητών) και στο Ντουμπάι είναι πρακτικά καθαρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης