Την επιθυμία αλλά και τη σιγουριά του ότι ο Παναθηναϊκός θα κατακτήσει και φέτος το τρόπαιο της EuroLeague και θα φθάσει τα 8 συνολικά, εξέφρασε ο τεχνικός των «πράσινων» Εργκίν Αταμάν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Final -4 στο Άμπου Ντάμπι, ενόψει του αυριανού ημιτελικού της ομάδας του κόντρα στη Φενέρμπαχτσε (18:00, Novasports Prime).
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν:
«Δεν με νοιάζει να πετύχω back to back με δυο διαφορετικές ομάδες. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να υπερασπιστούμε τον περσινό τίτλο. Όλοι θέλουν να πάρουν αυτό που κερδίσαμε πέρυσι».
Για το NBA και τη EuroLeague: «Νομίζω ότι η EuroLeague βελτιώνεται κάθε χρόνο εδώ και 25 χρόνια. Ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος τώρα από ότι στο ΝΒΑ. Πολλοί ακολουθούν περισσότερο την EuroLeague από ότι το ΝΒΑ και εστιάζω μόνο στο Final Four».
Για το πόσο δύσκολο είναι να εστιάσει στον ημιτελικό, ενώ υπάρχει η προοπτική ενός ελληνικού τελικού: «Είναι δύο χρόνια που είμαι στην Αθήνα. Έχουμε παίξει πολλά ματς με τον Ολυμπιακό. Δεν σκέφτομαι καν τον Ολυμπιακό, αλλά την Φενέρμπαχτσε που πρέπει να νικήσουμε, όπως βέβαια και ο Ολυμπιακός τη Μονακό για να βρεθούμε στον τελικό. Δεν έχω σκεφτεί καν τι θα συμβεί αν παίξουμε στον τελικό. Έχουμε παίξει πολλά σημαντικά ματς».
Για το ότι είχε πει ότι το μπάσκετ είναι πάνω από τακτικές: «Δεν μπορούμε να παίζουμε όλη τη σεζόν στο ίδιο επίπεδο. Είχαμε πολλά πάνω-κάτω, όπως όλες οι ομάδες. Διαχειριστήκαμε την ομάδα μας και νομίζω ότι οι παίκτες αποφασίζουν στο τέλος. Τους δίνω ελευθερία και προσπαθώ να διαχειριστώ το παιχνίδι τους».
Για το αν έχει έξτρα πίεση: «Ποτέ δεν σκέφτομαι τι έγινε στο παρελθόν. Η ομάδα είναι έτοιμη να παλέψει για την EuroLeague. Και είμαι σίγουρος ότι θα πάρουμε ακόμα μία κούπα, όπως πέρυσι».
Ναν: «Θα δείτε τον MVP, δεν πιστεύω στην πίεση»
Από την πλευρά των παικτών του Παναθηναϊκού, στη συνέντευξη Τύπου μίλησε ο Κέντρικ Ναν. Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για το αν αισθάνεται πίεση επειδή βγήκε MVP: «Δεν πιστεύω στην πίεση. Είμαι έτοιμος, προετοιμάζομαι σωστά. Πιστεύω ότι και πέρυσι ήμουν MVP, αλλά είναι ομαδικό άθλημα».
Για το τι να περιμένει ο κόσμος από εκείνον: “Θα δείτε τον MVP. Η Εφές έπαιξε καλή άμυνα, αλλά το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Όταν κάποιος δεν παίζει καλά, οι άλλοι κάνουν το step up. Η επίθεσή μου δεν ήταν όπως στη σεζόν, αλλά δεν έχει σημασία».
Για το πόσο διαφορετική είναι η προετοιμασία ανάμεσα σε ΝΒΑ και EuroLeague: «Η προετοιμασία είναι ίδια. Ο προπονητής δεν μου ζητάει πολλά, μου επιτρέπει να βγάλω στο παρκέ αυτά που μπορώ. Έβλεπα κυρίως VIDEO στα playoffs, βλέποντας κάθε μπάλα που ήταν 50-50. Αυτά καθορίζουν τα playoffs».
Για το αν το τρόπαιο της EuroLeague ήταν ο λόγος που έμεινε στην Ελλάδα: «Το πρωτάθλημα έπαιξε ρόλο στο να μείνω. Είμαι στο Άμπου Ντάμπι δύο μέρες. Γνωρίζω την Μέση Ανατολή και νιώθω άνετα».


