Όπως έχει γίνει γνωστό το τελευταίο διάστημα, ο πρώην «πράσινος», Ζακ Όγκαστ, απασχολεί και πάλι τον Παναθηναϊκό, σε ένα σενάριο που θα άνοιγε επιπλέον επιλογές ξένων στους πρωταθλητές Ελλάδας. 

Οι πληροφορίες του sdna.gr αναφέρουν πως ο 27χρονος σέντερ έχει περάσει πλέον στην κορυφή της λίστας του Γιώργου Βόβορα για τη θέση «5».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επιτελείο του Παναθηναϊκού έχει προκρίνει την λύση του Έλληνα ψηλού, ο οποίος έκανε βήματα προόδου την προηγούμενη διετία στη Γαλατάσαραϊ και παρουσιάζεται αρκετά βελτιωμένος και πιο ώριμος στις αποφάσεις του πάνω στο παρκέ. 

Ο ύψους 2,08μ. άλλοτε παίκτης του Notre Dame είναι σαφώς καλύτερος από τον σέντερ που παρουσιάστηκε στο ΟΑΚΑ τη σεζόν 2017-2018, ο οποίος είχε προοπτικές, αλλά έδειχνε ανέτοιμος.

Τώρα πια ο Όγκαστ έχει… ψηθεί, έχει περισσότερες παραστάσεις από το ευρωπαϊκό μπάσκετ και την περασμένη σεζόν μέτρησε 13,4 πόντους, 7,1 ριμπάουντ και σχεδόν 1 κόψιμο ανά παιχνίδι στο Eurocup.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο «τριφύλλι», λοιπόν, γνωρίζουν πως η ενδεχόμενη απόκτηση του Όγκαστ θα δημιουργήσει το δίδυμο της θέσης «5» του Παναθηναϊκού, το οποίο παράλληλα μπορεί μελλοντικά να γίνει το δίδυμο και της Εθνικής Ομάδας: Γιώργος Παπαγιάννης – Ζακ Όγκαστ.

Ταυτόχρονα, όπως είχε αναλυθεί και προ ημερών, η προσθήκη του 27χρονου σέντερ θα άνοιγε το παράθυρο στους «πράσινους» να κινηθούν για επιπλέον ξένους στην αγορά. 

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως τη δεδομένη χρονική στιγμή ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει οικονομική διαφορά, η οποία δεν είναι αμελητέα, αλλά δεν θεωρείται και χαώδης. Η επιλογή του Όγκαστ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του προπονητικού επιτελείου της ομάδας, στις διαπραγματεύσεις υπάρχει απόσταση και δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία, όμως στην υπόθεση μπορούν να υπάρξουν θετικές εξελίξεις, εάν και ο σέντερ της «τσιμ μπομ» έχει λογικές απαιτήσεις.

Επομένως, αν βρεθεί η «χρυσή τομή» στο οικονομικό σκέλος, τότε οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης θα προχωρήσουν για την υπογραφή του Έλληνα σέντερ, ο οποίος προορίζεται ως δεύτερος «πύργος» της ομάδας, μετά τον Παπαγιάννη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης