Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

 
Οι αγώνες dragster έχουν εξελιχθεί και αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό παγκοσμίως, προσελκύοντας χιλιάδες φιλάθλους. Οι κόντρες στα 400 μέτρα είναι ιδιαίτερα δελεαστικές, ενώ διεξάγονται σε πίστες που προσφέρουν μέγιστη ασφάλεια σε αθλητές και θεατές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φίλιππος Παπαφιλίππου είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες οδηγούς αγώνων dragster τόσο
στην κατηγορία αυτοκινήτων όσο και μοτοσικλετών. Τα τελευταία χρόνια διαπρέπει και εκτός συνόρων ενώ συμμετέχει σε αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σπάζοντας όλα τα… κοντέρ και φυσικά τα ρεκόρ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο εν λόγω αθλητής είναι κάτοχος του ευρωπαϊκού ρεκόρ και συγκεκριμένα στην κατηγορία Top Fuel (PXM) καθώς έχει καταφέρει να καλύψει την απόσταση των 400 μέτρων σε μόλις 6.54 δευτερόλεπτα αγγίζοντας παράλληλα τα 332 χλμ./ώρα! 

O τελικός της Ευρώπης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σαββατοκύριακο 6-7 Σεπτεμβρίου βρέθηκε στην Μέκκα του Dragster που είναι η πίστα Santa Pod στη Μεγάλη Βρετανία. Εκεί κατάφερε να σπάσει το δικό του ρεκόρ και στόχευσε ακόμα πιο ψηλά που
είναι το παγκόσμιο. Δυστυχώς όμως η προσπάθεια που έκανε τόσο ο ίδιος όσο και η αγωνιστική του ομάδα (που είναι και αυτή ελληνική – Racetech by Tzanidakis Dragteam) δεν του «βγήκε» με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να τραυματιστεί, ευτυχώς ελαφρά.

Όπως ο ίδιος τόνισε σε δηλώσεις του στο zougla.gr, ξεκίνησε πάρα πολύ καλά αλλά κατά τη διάρκεια της εκκίνησης έχασε την αγωνιστική του γραμμή με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στην μοτοσικλέτα του συναθλητή του.

Ακούστε την τρομακτική εμπειρία που έζησε στην Μεγάλη Βρετανία ο Φίλιππος Παπαφιλίππου ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο zougla.gr


Τυχερός μέσα στην ατυχία του…

Όλα συνέβησαν σε ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου. Μέσα στην ατυχία του, ο Έλληνας αθλητής  στάθηκε πολύ τυχερός καθώς την ώρα που έπεσε από την μοτοσικλέτα βρέθηκε πάνω στην σχάρα του αντιπάλου του και γλίτωσε τα χειρότερα.

Η ελληνική μοτοσικλέτα έπεσε και λίγο αργότερα τυλίχτηκε στις φλόγες αλλά δεν υπέστη σοβαρές ζημιές. Ο Έλληνας αναβάτης έμεινε ανέπαφος γεγονός που οφείλεται στα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει σε κάθε αγώνα και θα πρέπει να λαμβάνουν όλοι όσοι συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Παρακολουθήστε το απίστευτο video από την σύγκρουση του Έλληνα αναβάτη


Η εκκίνηση δίνεται και ο Έλληνας αθλητής (αριστερά) ξεκινά εκπληκτικά…


Μετά από περίπου 100 μέτρα η μοτοσικλέτα του χάνει την επαφή λόγω της τρομακτικής δύναμης…


Ο Παπαφιλίππου προσπαθεί να το «σώσει» αλλά μάταια…


Καθώς χάνει την αγωνιστική του γραμμή…


Και πέφτει πάνω στον αντίπαλό του…


Η σύγκρουση είναι σφοδρή…


Ο συμπατριώτης μας εγκαταλείπει την μοτοσικλέτα του…


… Και πέφτει πάνω σε αυτή του αντιπάλου του!!


Ως εκ θαύματος βρίσκεται καθιστός πάνω στην ειδική σχάρα που έχουν οι συγκεκριμένες μοτοσικλέτες…


Η εικόνα μιλά από μόνη της…


Η μπότα που προστάτευσε τον Φίλιππο Παπαφιλίππου…

Το νέο ρεκόρ που πέτυχε το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου ο Έλληνας αναβάτης στην πίστα Santa Pod…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης