H αγάπη της Βρετανικής Βασιλικής οικογένειας για τις μοτοσυκλέτες δεν είναι κάτι νέο, ήδη από το 1920 ο Πρίγκηπας Αλβέρτος κυκλοφορούσε με μία Douglas Speeder 350!

Αφορμή για το παρόν άρθρο είναι μια επίσκεψη που έκανε πριν λίγες μέρες ο πρωτότοκος γιος του Καρόλου και της Νταϊάνας στο εργοστάσιο της Triumph στο Hinckley. Ήταν μια μέρα σημαντική για την Αγγλία, καθόσον εορταζόταν η (τεράστια) συμβολή της στην ιστορία της μοτοσυκλέτας ευρύτερα. Πριν πάει εκεί πέρασε και μια βόλτα από το διάσημο Τεχνολογικό Πάρκο MIRA, όπου ενημερώθηκε για όλα τα δρώμενα των σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών και εξελίξεων. Στο εργοστάσιο της Triumph βρέθηκε αμέσως μετά και στα πλαίσια του προγράμματος «Visitor Experience» της εταιρίας (δείτε εδώ), που δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις και να ενημερωθεί για τον τρόπο που κατασκευάζονται εκεί οι μοτοσυκλέτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξόδεψε αρκετές ώρες με τους μηχανικούς και τους εργάτες της γραμμής παραγωγής, ενημερώθηκε για όλα τα νέα προϊόντα της φίρμας και πριν φύγει αποφάσισε να κάνει και ένα σύντομο test ride στο ολοκαίνουριο Tiger 1200 του 2018, πριν καν αυτό εμφανιστεί στις βιτρίνες των καταστημάτων. Μετά την ολιγόλεπτη βόλτα μαζί του, ο συμπαθής Πρίγκηπας αρκέστηκε να πει ότι “δεν ήταν αρκετή”, υπονοώντας πως θα ήθελε κάποια στιγμή να το οδηγήσει ξανά. Τα ΜΜΕ ανά τον πλανήτη πήραν φωτιά με το γεγονός και άρχισαν να φέρνουν στην επιφάνεια κάποιες παλιότερες δηλώσεις, τόσο του Ουίλιαμ όσο και της συζύγου του Κέϊτ. Ο Δούκας είχε πει αμέσως μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του πως θα σταματήσει να οδηγεί μοτοσυκλέτα και η Κέϊτ πως γεμίζει με τρόμο κάθε φορά που ο σύζυγος λείπει από το σπίτι και βρίσκεται πάνω σε μια μοτοσυκλέτα! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγάπη από τα εφηβικά χρόνια

Τόσο ο Ουίλιαμ όσο και ο αδερφός του Χάρι οδηγούν μοτοσυκλέτες από πολύ μικροί, με το ξεκίνημα να τους βρίσκει πάνω σε μικρές on/off να κάνουν παρέα τις ..εντουράδες τους. Ο μικρός αδερφός δεν συνέχισε περαιτέρω τη δίτροχη μηχανοκίνητη ζωή του, κάτι που δεν ισχύει για τον πρεσβύτερο Ουίλιαμ, ο οποίος άρχισε να αλλάζει μοτοσυκλέτες σαν πουκάμισα! Στα 21α γενέθλιά του πήρε δώρο στον εαυτό του μια supersport Triumph Daytona 600 και όταν τον ρώτησαν γιατί επιλέγει μοτοσυκλέτα για τη μετακίνησή του αυτός απάντησε με μια αφοπλιστική ειλικρίνεια “έτσι μπορώ και κυκλοφορώ σαν ανώνυμος, κάτι που με χαλαρώνει καθόσον φορώντας το κράνος κανείς δεν με αναγνωρίζει”.

Δύο χρόνια μετά αγόρασε ένα Honda CRR Blackbird 1100XX και η συνέχεια αφορούσε σε ένα ..τσουνάμι από Ducati, με τον πρίγκηπα να αποκτά διαδοχικά μοντέλα όπως τα 1198S, 1098R Bayliss Replica και 1198S Corse EVO SE, για αυτό το τελευταίο μάλιστα ξόδεψε σχεδόν 70.000€ για την απόκτησή του. Δεν ξέρουμε αν το επόμενο βήμα θα αφορά σε αγορά μιας Triumph γιατί σίγουρα η σύζυγος θα έχει έντονες αντιρρήσεις, ειδικά τώρα που περιμένει το τρίτο παιδί του Ουίλιαμ! Ξέρουμε όμως πως η αγάπη του Δούκα για τις μοτοσυκλέτες και την τεχνολογία δίνει ένα κίνητρο ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου και, ειδικότερα, της Triumph. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης