Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ήταν Δεκέμβριος του 2020, όταν ο Louis Camilleri παραιτήθηκε από τη θέση του CEO της Ferrari, αφήνοντας τους πάντες άναυδους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τότε, η διασημότερη μάρκα αυτοκινήτων είχε μείνει «ακέφαλη». Εξετάστηκαν πολλά ονόματα και έξι μήνες αργότερα ελήφθη η μεγάλη απόφαση. Όπως ανακοίνωσε η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, το Διοικητικό Συμβουλίου της Ferrari βρήκε τον νέο Chief Executive Officer στο πρόσωπο του Benedetto Vigna.

Ο 52χρονος θα αναλάβει επίσημα καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο έχει ξεκινήσει ήδη να «τρέχει» το μεγαλύτερο project της καριέρας του. Το να αναλάβεις CEO μιας μάρκας όπως η Ferrari αποτελεί τεράστια πρόκληση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Benedetto Vigna έκανε λόγο για θαυμαστή τιμή, ενώ από την πλευρά του ο John Elkann, πρόεδρος της εταιρείας, δήλωσε πως ο νέος διευθύνων σύμβουλος έχει εξαιρετικές επιχειρηματικές και ηγετικές δεξιότητες, καθώς και βαθιά κατανόηση σχετικά με τις τεχνολογίες που οδηγούν σε μεγάλες αλλαγές στον κλάδο.

Ο Ιταλός μάνατζερ γνωρίζει άριστα τη βιομηχανία των μικροτσίπ. Ήταν πρόεδρος της STMicroelectronics, του ιταλογαλλικού κατασκευαστή ηλεκτρονικών και ημιαγωγών που εδρεύει στη Γενεύη της Ελβετίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποχώρηση-βόμβα από τη Ferrari

To 2025 θα είναι έτοιμη η πρώτη ηλεκτρική Ferrari

Ξεπούλησε η Ferrari 812 Competizione

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης