Η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε ότι το ολοκαίνουργιο μικρό αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γκάμας της θα περάσει την πόρτα του εργοστασίου μέσα στο έτος και θα λανσαριστεί με το όνομα Honda e.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία της έκδοσης παραγωγής, αποκαλύπτοντας παράλληλα, ότι, οι προπαραγγελίες για το τεχνολογικά προηγμένο όχημα, μόνο στη Βρετανία, έχουν φθάσει τις 6.500.

Επιπλέον επίσημες εικόνες του αυτοκινήτου, προς το παρόν δεν υπάρχουν. Ωστόσο, η εμφάνισή του βασίζεται σε ποσοστό 95% στο πρωτότυπο e Prototype που είδαμε στην πρόσφατη έκθεση της Γενεύης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αστικών προδιαγραφών μοντέλο μηδενικών ρύπων συνδυάζει το ρετρό με το σύγχρονο, κλέβοντας τις εντυπώσεις με την ιδιαίτερη αισθητική του. Θα προσφέρεται με πέντε πόρτες, έχοντας «κρυφές» χειρολαβές και κομψή σιλουέτα. Η θύρα φόρτισης δεν βρίσκεται στο πλάι, όπως στα περισσότερα ηλεκτρικά, αλλά κάτω από το μαύρο διακοσμητικό στο καπό.

Η καμπίνα είναι εντυπωσιακή, διαθέτοντας τεράστιες ψηφιακές οθόνες που καλύπτουν σχεδόν όλο το ταμπλό και ενσωματώνουν πληθώρα λειτουργιών και εφαρμογών. Στο εσωτερικό μπορούν να φιλοξενηθούν έως τέσσερα άτομα, με τη Honda να εστιάζει στις δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Όσον αφορά στον ηλεκτροκινητήρα, η Honda έχει αναφέρει απλά πως διακρίνεται για την απόδοση και τη χρηστικότητα μέσα στην πόλη. Οι μπαταρίες φορτίζουν σε ποσοστό 80% μέσα σε 30 λεπτά, με την αυτονομία να ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης