Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το “Golden Rally Show”, ένας φιλικός αγώνας – συνάντηση που κατάφερε να συγκεντρώσει 131 συμμετοχές. Μεταξύ αυτών κορυφαίοι οδηγοί που τρέχουν σε διάφορα ελληνικά πρωταθλήματα όπως ράλι, drift κ.ά Ο διήμερος αγώνας που κατάφερε να συγκεντρώσει και αρκετούς θεατές φάνηκε να είναι μία γιορτή για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Αν την ώρα του περιστατικού δεν υπήρχε γιατρός τι θα γινόταν; Έκκληση για να βρουν γιατρό
Δυστυχώς όμως και όπως αποδείχτηκε ένα πολύ σοβαρό περιστατικό λίγο έλλειψε να τινάξει στον αέρα την εκδήλωση. Όλα συνέβησαν το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν ξαφνικά ο οδηγός με τον αριθμό Νο14, Σωτήρης Κυριαζής, ένοιωσε αδιαθεσία (χαμηλή πίεση). Λογικό ήταν αλλά και βάσει κανονισμού, με τόσες συμμετοχές αλλά και με την υποστήριξη της ίδιας της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, ο αγώνας να διαθέτει ιατρό και φυσικά ασθενοφόρο. Όπως όμως αποδείχτηκε γιατρός δεν υπήρχε πουθενά με αποτέλεσμα να γίνει έκκληση από τα μεγάφωνα προκειμένου να βρεθεί.

Μετά από τον πανικό που προκλήθηκε έκανε την εμφάνισή του και το ασθενοφόρο...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δηλώσεις του γιατρού στο zougla.gr
Την εμφάνισή του έκανε ο γιατρός Βασίλης Σουσώνης που παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον οδηγό αγώνων ενώ αργότερα με ασθενοφόρο (που εμφανίστηκε) τον συνόδεψε μέχρι το νοσοκομείο Ερυθρός. Ο ίδιος μίλησε στο zougla.gr για το περιστατικό: «Μου είπαν ότι από τα μεγάφωνα έψαχναν γιατρό αλλά βρισκόμουν σε απόσταση και δεν άκουσα την έκκληση. Περνούσα από το σημείο και είδα κόσμο και τον οδηγό στο έδαφος. Πήγα μέχρι το αυτοκίνητο για να πάρω τα εργαλεία μου και να παρέχω τις πρώτες βοήθειες στον ασθενή. Τον συνόδεψα μέχρι το νοσοκομείο. Ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά».

Και πλήρωσαν και δεν είχαν γιατρό σε αθλητικό γεγονός
Η μαρτυρία του γιατρού δείχνει ξεκάθαρα την προχειρότητα αλλά και τον τρόπο που οι υπεύθυνοι αντιμετωπίζουν σε ένα αθλητικό γεγονός, τις ζωές των οδηγών οι οποόιοι καταβάλλουν αρκετά υψηλά ποσά για να τρέξουν (στην προκείμενη περίπτωση έφτανε ακόμα και τα 400 ευρώ). Όσο και εάν κάποιοι θέλουν να το προσπεράσουν η σοβαρότητα είναι πολύ μεγάλη. Αξίζει να αναφέρουμε πως ακόμα και σήμερα στον κανονισμό του αγώνα, ΔΕΝ υπάρχει πουθενά το όνομα του Επικεφαλής Ιατρού (επίσης δεν υπάρχει ούτε υπεύθυνος ασφαλείας!), γεγονός που γεννά επιπλέον ερωτηματικά… (για να το δείτε πατήστε ΕΔΩ).

Στον κανονισμό του αγώνα δεν εμφανίζεται πουθενά το όνομα του επικεφαλής Ιατρού! Δείτε κάτω δεξιά την ώρα που σκανάραμε τη συγκεκριμένη σελίδα.

Το μόνο δελτίο πληροφοριών που έχει και η ειδική σελίδα του αγώνα είναι αυτό που αφορά το.. κλείσιμο δωματίων σε ξενοδοχείο σε καλή τιμή!

Πήρε εξιτήριο
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του zougla.gr, ο οδηγός Σωτήρης Κυριαζής είναι καλά στην υγεία του καθώς ξεπέρασε τον κίνδυνο ενώ από τα ξημερώματα της Κυριακής πήρε εξιτήριο για να αναρρώσει.

Ο Σωτήρης Κυριαζής είναι καλά στην υγεία του

Αναμένουμε από την λέσχη που διοργάνωσε τον αγώνα, πέρα από το δελτίο Τύπου, και την απάντηση στον οδηγό αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες, της αιτίας που στην αρχή της εκδήλωσης δεν υπήρχε γιατρός…

 

Στην σελίδα του αγώνα βρήκαμε δελτίο πληροφοριών μόνο για το ξενοδοχείο!!!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης