Σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής σκηνής έσμιξαν, το απόγευμα της Τετάρτης, για να τιμήσουν έναν φίλο.

Ο λόγος για τον θρύλο του μπουζουκιού, Χρήστο Νικολόπουλο, που παρουσίασε το βιβλίο της ζωής του με τίτλο «Η ζωή μου, τα τραγούδια μου», τα δύο πρώτα κεφάλαια του οποίου είχε μοιραστεί με τους αναγνώστες του zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παρουσίαση της βιογραφίας του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη ήταν προγραμματισμένη για τις 19.00 εντούτοις αρκετή ώρα νωρίτερα ήταν ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα του ιστορικού εθνικού μουσείου.

Παρουσιάστηκε η βιογραφία ενός ανεπανάληπτου συνθέτη, ενός βιρτουόζου του μπουζουκιού, ενός πρωταγωνιστή αλλά και εργάτη της τέχνης του. Μνημειώδεις στιγμές του ελληνικού τραγουδιού, μνήμες, πρόσωπα, καταστάσεις, πολύτιμες πληροφορίες, μαγικές αλλά και πικρές στιγμές, γοητευτικά παραλειπόμενα.

Μεταξύ των εκλεκτών φίλων και συνεργατών του Χρήστου Νικολόπουλου ήταν οι: Πασχάλης Τερζής, Μανώλης Μητσιάς, Γλυκερία, Αντώνης Ρέμος, Mίμης Πλέσσας, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μάνος Ελευθερίου, Γιώργος Νταλάρας, Γιώτα Νέγκα, Γιώργος Λιάνης κ.α..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Xρήστος Νικολόπουλος υπογράφει το νέο του βιβλίο

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη

Ο Αντώνης Ρέμος

Ο Κώστας Μπαλαχούτης

Η αγκαλιά του Αντώνη Ρέμου με τον μεγάλο καλλιτέχνη, τον Πασχάλη Τερζή

Νικολόπουλος, Λιάνης,Γλυκερία, Τερζής

Ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος

Ο Γιώργος Μαργαρίτης

Ο Κώστας Σκανδαλίδης

Την εκδήλωση προλόγισε ο -επί σειρά ετών- συνεργάτης του κ. Νικολόπουλου και εκ των κορυφαίων Ελλήνων στιχουργών, Λευτέρης Παπαδόπουλος.

Το βιβλίο υπογράφει ο καταξιωμένος συγγραφέας, μουσικός παραγωγός, στιχουργός και διευθυντής του ogdoo.gr, Κώστας Μπαλαχούτης.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλκυών…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης