Συντονιστείτε στο zougla radio και παρακολουθήστε ζωντανά όλες τις εξελίξεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα ανθρώπινο δράμα εκτυλίχθηκε τις τελευταίες πέντε ώρες στη συμβολή των οδών Πατησίων και Σολωμού. Μία εργαζόμενη παρέμενε σκαρφαλωμένη στο περβάζι του κτηρίου, όπου στεγάζεται ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, απειλώντας να πέσει στο κενό, λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να καταργήσει τον οργανισμό, αφήνοντας μετέωρους 1.400 υπαλλήλους.

Στις 16:30 η γυναίκα πείστηκε να κατέβει και τώρα βρίσκεται ασφαλής στα χέρια ειδικών.

Ήταν λίγο μετά τις 11.30 το πρωί όταν ένα ζευγάρι βρέθηκε στο μπαλκόνι του 3ου ορόφου στα γραφεία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας -που τελεί υπό κατάργηση, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου Μνημονίου- και απειλούσε να αυτοκτονήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, προκειμένου να αποτρέψουν το ζευγάρι από το να προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα. Λίγο αργότερα, ο άνδρας εισήλθε στο κτήριο, η γυναίκα όμως παρέμεινε σε κακή ψυχολογική κατάσταση, ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για απελπισμένο ζευγάρι από την Πρέβεζα, που διαμαρτύρονταν για το κλείσιμο του Οργανισμού, που προβλέπεται από το νέο Μνημόνιο, καθώς όπως φώναζαν δεν έχουν χρήματα για να φροντίσουν το παιδί τους, το οποίο είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

Ο άνδρας εργάζεται ως εργοδηγός, ενώ η γυναίκα είναι πολιτικός μηχανικός. Τραγική φιγούρα η μητέρα της γυναίκας, η οποία έσπευσε στο σημείο και παρακολοήθησε με αγωνία τα όσα συνέβησαν.

Λίγο πριν τις 15.00 το μεσημέρι η γυναίκα άρχισε να κάνει περίεργες κινήσεις στο μπαλκόνι του κτηρίου, κινήθηκε προς τα μπροστά και κάποια στιγμή σηκώθηκε όρθια. Ο κόσμος της φώναζε δυνατά «όχι» για να μην προχωρήσει σε αυτή την κίνηση. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τοποθέτησαν και δεύτερο προστατευτικό στρώμα, για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Παρακολουθήστε όσα δήλωσε στο zougla radio ο κ. Κοκκαλάκης, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Η γυναίκα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε αφήσει ένα δισέλιδο σημείωμα στο οποίο ανέφερε τους λόγους που την οδήγησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια. Στο σημείωμα αναφερόταν σε πολιτικούς που την οδήγησαν στην απόγνωση.

Η πρόεδρος του ΟΕΚ, κα Κοτίδου, σε επικοινωνία με τη zougla.gr ανέφερε πως περίμενε να τελειώσει πρώτα το συμβάν και μετά θα προχωρούσε σε δηλώσεις.

Εργαζόμενοι του ΟΕΚ το τελευταίο διάστημα είχαν προχωρήσει σε μία κίνηση ανθρωπιάς και συγκέντρωναν χρήματα προκειμένου να μπορέσουν να βοηθήσουν το ζευγάρι να παράσχει στο παιδί του την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Μετά το πέρας του περιστατικού, ο Ηλίας Αθανασίου, πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΕΚ, δήλωσε: «Η είσοδος της Ελλάδας στο ΔΝΤ έχει οδηγήσει στην απόγνωση και στην κατάρρευση της μεσαίας τάξης, γεγονός που εκφράστηκε και με την ενέργεια αυτή της συναδέλφου. Η συνάδελφος αυτή επί 20 χρόνια δουλεύει με αφοσίωση και ζήλο για ένα κοινωνικό κράτος το οποίο βλέπει να συνθλίβεται. Μετά την ανακοίνωση της Κυριακής περί κλεισίματος του Οργανισμού, οι 700 εργαζόμενοι έχασαν τον ύπνο τους και κάποιοι οδηγήθηκαν σε απόγνωση. Είναι κάτι ευρύτερο που συμβαίνει γύρω μας και θα το βλέπουμε όλο και περισσότερο».

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζεται το θρίλερ στον ΟΕΚ, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012, 11:40

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης