Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

Για μία ακόμα φορά ο πανικός αποδείχτηκε κακός σύμβουλος για τον ιδιοκτήτη των «Παραπολιτικών» Βαγγέλη Μαρινάκη και τον διευθυντή της εφημερίδας του Γιάννη Κουρτάκη. Ανακάλυψαν ένα δάνειο που ποτέ δεν έλαβα. Η εφημερίδα VETO της οποίας η δημοσιογραφική ομάδα είχε την διεύθυνση και τον απόλυτο έλεγχο, δέχτηκε πρόταση για συμμετοχή και συνεργασία από την εταιρεία «ΝΕΠ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «ΝΕΠ» κατέστη μέτοχος σε ποσοστό 49% της εταιρείας «VETO Μέσα Επικοινωνίας Α.Ε.». Επισημαίνεται ότι η μέτοχος εταιρεία «ΝΕΠ» κατέβαλε με νόμιμες διαδικασίες, μέσω τραπεζών, σταδιακά και τμηματικά το ποσό των εννέα εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών της εταιρίας «VETO Μέσα Επικοινωνίας Α.Ε.», ήτοι προς τους προμηθευτές της εταιρείας, προς το Δημόσιο, τους ασφαλιστικούς φορείς κλπ και απέδωσε όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις προς το Δημόσιο, που αφορούσαν στις καταβολές του μετόχου.

Συνεπώς, τα χρήματα αυτά ούτε σε «τσέπες» μπήκαν ούτε εξασφάλισα «γερό κομπόδεμα».

Το ότι εκ των υστέρων ο κ. Κυριακίδης ενεπλάκη σε δικαστικές περιπέτειες, αυτό δεν εμπλέκει σε καμία περίπτωση ούτε εμένα, ούτε τους δημοσιογράφους που εργάστηκαν εκεί. Την περίοδο εκείνη η εφημερίδα μας είχε τετραπλάσια κυκλοφορία από τα έντυπα που λαθραία επιβιώνουν σήμερα για να παραστήσουν τους τιμητές κι εμείς επιλέξαμε αξιοπρεπώς να την κλείσουμε, προκειμένου η δημοσιογραφική μας ομάδα να μην χάσει τον έλεγχο του 51%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι αυτονόητο πως με αντίστροφη λογική, που αποτελεί δυστυχώς την πεπατημένη για τους περισσότερους εκδότες σήμερα, θα συνεχίζαμε να κυκλοφορούμε…

Ούτε χρήματα τσεπώσαμε, ούτε τον έλεγχο απωλέσαμε, ούτε ποτέ μας συμπεριέλαβαν οι δικαστικές Αρχές σε κάποιο κατηγορητήριο.

Ως εκ τούτου πάλι άσφαιρος αποδείχτηκε ο κ. Κουρτάκης κι επειδή είναι η δεύτερη φορά που γελοιοποιείται κατ’ αυτόν τον τρόπο, ας φροντίσει να είναι εύστοχος την επόμενη φορά, τόσο ο ίδιος όσο και τα διάφορα επιχειρηματικά ή πολιτικά παρελκόμενα που τον ακολουθούν, όπως ο υπάλληλος τράπεζας που υπογράφει το ρεπορτάζ, γιατί κάποτε η άποψή μας ότι δεν μηνύουμε και απολογούμαστε, λόγω του δημόσιου χαρακτήρα της δουλειάς μας, για όλα και προς όλους, μπορεί να αλλάξει και να αναγκαστούν να λογοδοτήσουν με κόστος ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Είπαμε ότι δεχόμαστε όλα τα χτυπήματα με υπαρκτά επιχειρήματα και όχι με λάσπη και αλητείες. Μόνο αυτά έχουν σημασία κι επειδή δε θα μας βρουν ποτέ κατηγορούμενους για τέτοιου είδους υποθέσεις, ας δεχθούν μοιρολατρικά ότι οι εγκληματικές οργανώσεις αφορούν ίσως κάποιους φίλους τους και τα αφεντικά τους.

*Ο κ. Κουρτάκης είναι ιδιοκτήτης ταβέρνας στη Νέα Σμύρνη

Διαβάστε επίσης:

Έστηναν επιχειρηματίες, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016, 10:40

Ηχηρό χαστούκι η απάντηση Κεδίκογλου στον Κουρτάκη για το δημοσίευμα της «Ζούγκλας»

Xτυπήματα κάτω από τη μέση, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016, 13:10

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης