Σε εξέλιξη είναι η προεργασία για την αξιολόγηση του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, η σχετική διαδικασία θα προχωρήσει με βάση τον ν. 4024/2011 και τις αρχές της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας. «Σκοπός της αξιολόγησης είναι η βαθμολόγηση της απόδοσης και των προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων, με κριτήρια απολύτως αξιοκρατικά και αντικειμενικά και με τα εχέγγυα του ΑΣΕΠ» αναφέρει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή και διευκρινίζει ότι «η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία θα αναληφθεί όταν εξειδικευθούν τα κριτήρια και η διαδικασία αξιολόγησης, όχι με ευθύνη, αλλά σίγουρα σε στενή συνεργασία με το ΑΣΕΠ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο έγγραφο, που διαβιβάστηκε προς απάντηση σχετική ερώτησης της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, ο κ. Μανιτάκης σημειώνει επίσης ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται η έκθεση αξιολόγησης των δομών των οργανικών μονάδων του υπουργείου, η οποία στη συνέχεια θα προωθηθεί προς έγκριση στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζει ο υπουργός, η έκθεση αξιολόγησης των δομών και των οργανικών μονάδων του Δημοσίου θα δημοσιοποιηθεί μόνο όταν ολοκληρωθεί η προαναφερόμενη διαδικασία.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης