Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 22.20 το βράδυ της Κυριακής στην εταιρεία κούριερ «Swift Mail» στο Παγκράτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθέτησαν άγνωστοι στην είσοδο του καταστήματος που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αστυδάμαντος 71 και Ευφρονίου.

Από την έκρηξη δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός καθώς τα γραφεία ήταν κλειστά. Σημειώθηκαν, ωστόσο, υλικές ζημιές στην τζαμαρία του κτηρίου και σε μηχανάκια που ήταν παρκαρισμένα έξω από την εταιρεία, ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως προηγουμένως δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Μαρτυρία κατοίκου της περιοχής στη zougla.gr:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την ισχυρή έκρηξη δημιουργήθηκε κρατήρας διαμέτρου 20 εκατοστών:


(Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή)


(Eρευνούν το σημείο της έκρηξης)


(Αποκλεισμένοι οι δρόμοι στο Παγκράτι)


(Περίοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια λόγω της ισχυρής έκρηξης)

Ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει αποκλείσει την περιοχή, προκειμένου να συλλέξει υπολείμματα του μηχανισμού και να τα στείλει για εξέταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο της έκρηξης δημιουργήθηκε κρατήρας διαμέτρου 20 εκατοστών.

Απορίας άξιον είναι το γεγονός πως η αστυνομία δεν ενημέρωσε εγκαίρως για το συμβάν. Στο σημείο βρίσκονται πυροτεχνουργοί της Ασφάλειας οι οποίοι ερευνούν τον χώρο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει κάποια οργάνωση την ευθύνη.

Η έκρηξη παγιδευμένου πακέτο στην «Swift Mail» το 2010

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για την ίδια εταιρεία, όταν τον Νοέμβριο του 2010, είχε «σκάσει» δέμα στα χέρια της συζύγου ενός υπαλλήλου, που είχαν ταχυδρομήσει μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Του περιστατικού ακολούθησε η σύλληψη των κατηγορούμενων για συμμετοχή στους «Πυρήνες», Παναγιώτη Αργυρού και Γεράσιμου Τσάκαλου. Ένα από τα παγιδευμένα με εκρηκτικά πακέτα, επρόκειτο να σταλεί στο Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Τα άλλα δέματα είχαν ως παραλήπτες, την πρεσβεία του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Μεξικού. Συγκεκριμένα το δέμα που εξερράγη είχε ως προορισμό την πρεσβεία του Μεξικού. Συνολικά εκείνη την ημέρα είχε σχεδιαστεί να σταλούν 14 δέματα-βόμβες στο εξωτερικό.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης-Σοφία Χρονοπούλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης