Σε σύγχρονο… Γεφύρι της Άρτας έχει μετατραπεί η Εθνική Οδός Κορίνθου – Πατρών, η οποία εδώ και χρόνια είναι υπό κατασκευή, αλλά συνεχώς… κάπου «σκοντάφτει».

Ωστόσο, αυτή τη φορά φαίνεται ότι έχει μπει στην τελική του ευθεία. Και παρά την ταλαιπωρία των οδηγών, αλλά και τις ενστάσεις που διατυπώνονται για τον τρόπο ανάθεσης του έργου και τα οφέλη των κατασκευαστριών εταιριών, οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νέα τμήματα του αυτοκινητοδρόμου και η εικόνα του δρόμου από ψηλά, είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Πάνω από 20 εργοτάξια εκτείνονται σε μήκος 120 χιλιομέτρων και συγκεκριμένα από τον Ανισόπεδο Κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου μέχρι την Περιμετρική της Πάτρας.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα έχει πάνω από 16 χιλιόμετρα σηράγγων σε 5 σημεία: στο Δερβένι, στα Μαύρα Λιθάρια, την Ακράτα, τον Πλάτανο και στην Παναγοπούλα, μικραίνοντας τις αποστάσεις και μειώνοντας τον θόρυβο και την ατμοσφαιρική ρύπανση, προσφέροντας, παράλληλα, μεγαλύτερη ασφάλεια. To συνολικό ποσοστό προόδου στο τμήμα Κόρινθος – Πάτρα που βρίσκεται υπό κατασκευή ξεπερνά το 55%.

Ο στόχος που έχει τεθεί είναι κάθε τμήμα που θα ολοκληρώνεται να παραδίδεται στην κυκλοφορία για να υπάρχει εκτόνωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης που εμφανίζεται συχνά. Ο ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου είναι ο Δεκέμβριος του 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: thebest.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης