Τη δική τους εκδοχή καταθέτουν από τις 10.30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις απολογίες τους τα φερόμενα μέλη του κυκλώματος μεταναστών που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα και σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για κακούργημα.

Μεταξύ των κατηγορουμένων, οι οποίοι κρατούνταν το Σαββατοκύριακο στη ΓΑΔΑ, είναι και ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου, αντιπτέραρχος ε.α., Γιώργος Πρεβεζάνος, αλλά και ο αδελφός του, ο οποίος φέρεται να εκτελούσε χρέη πιλότου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι έρευνες της αστυνομίας (Ασφάλεια Πατρών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής) για την εξάρθρωση κυκλώματος που δρούσε με έδρα το μικρό αεροδρόμιο του Μεσολογγίου συνεχίζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεσολόγγι-Ιταλία έναντι 30.000 ευρώ

Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε πέντε άτομα, καθώς σε αεροσκάφος της λέσχης Μεσολογγίου είχαν επιβιβασθεί επτά Ιρακινοί, μεταξύ αυτών δύο ανήλικοι 5 και 7 ετών, με προορισμό την Ιταλία, οι οποίοι είχαν ήδη δώσει προκαταβολή 30.000 ευρώ.

Μεταξύ των κατηγορουμένων, οι οποίοι κρατούνταν το Σαββατοκύριακο στη ΓΑΔΑ, είναι και ο πρώην αντιδήμαρχος Μεσολογγίου, αντιπτέραρχος ε.α., Γιώργος Πρεβεζάνος, αλλά και ο αδελφός του, ο οποίος φέρεται να εκτελούσε χρέη πιλότουΟι έρευνες της αστυνομίας έδειξαν ότι στο κύκλωμα λαθροδιακινητών εμπλέκονται έξι άτομα. Αρχηγός είναι ένας άνδρας κουρδικής καταγωγής, ενώ, όπως έδειξε η έρευνα, ένα μέλος της σπείρας μετέφερε με αυτοκίνητο από την Αθήνα στο Μεσολόγγι τους μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ιρακινοί είπαν στους αστυνομικούς ότι όλο το ταξίδι τους ήταν οργανωμένο από την Τουρκία, απ’ όπου και ξεκίνησαν.

Οι Αρχές έχουν κατασχέσει ένα μικρό αεροσκάφος και αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.

Οι συλλήψεις και οι ποινικές διώξεις

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας σε βάρος των συλληφθέντων για διακίνηση μεταναστών στην Ιταλία με μικρά αεροπλάνα από το αεροδρόμιο της αερολέσχης Μεσολογγίου.

Ο εισαγγελέας τούς άσκησε δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό το οικονομικό όφελος και μεταφορά ή διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή. Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε ανακριτής, ενώ καταζητούνται άλλοι τέσσερις εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα, εκ των οποίων τρεις Ιταλοί κι ένας Έλληνας.

Η εμπλοκή του πρώην δημάρχου-προέδρου της αερολέσχης

Στην τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ένας από τους συλληφθέντες είναι ο αντιπτέραρχος ε.α. Γιώργος Πρεβεζάνος, ο οποίος είχε εκλεγεί (5.381 ψήφους και 44,10% στον α΄ γύρο και 6.140 και 53,90% στον β΄) με τη στήριξη της ΝΔ δήμαρχος Μεσολογγίου από το 2002 έως το 2006, ενώ ήταν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τις δύο επόμενες δημοτικές περιόδους 2006-2010 και 2010-2014.

Όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr, γνωστό στέλεχος της περιοχής, ο κ. Πρεβεζάνος δεν είχε διστάσει ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να στείλει το 2001 ανοιχτή επιστολή στους δημότες του Μεσολογγίου να χαρακτηρίζουν «ανεπιθύμητους» όλους τους βουλευτές, επειδή δεν αντιδρούσαν στη μεταφορά του εφετείου στο Αγρίνιο.

Ο πρώην δήμαρχος είχε απασχολήσει και πριν από τρία χρόνια την επικαιρότητα, καθώς είχε κληθεί να πληρώσει 13.000 ευρώ για να εξοφλήσει «ροζ τηλεφωνήματα» που έκαναν εργαζόμενοι στον ΧΥΤΑ, για τους οποίους είχε εξασφαλίσει το 2004 τηλεφωνικές γραμμές. Ωστόσο, η απόφαση δεν πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο παρά μόνο από τη δημαρχιακή επιτροπή, ενώ ποτέ δεν ζητήθηκαν στοιχεία για τα τηλέφωνα που έκαναν κατάχρηση!

Η… παλαιότερη πτήση του αεροσκάφους

Το zougla.gr φέρνει στο φως φωτογραφίες του αεροσκάφους, τύπου Piper, προτού αλλάξει χρώμα, αλλά και ένα βίντεο με πτήση του από την αερολέσχη του Μεσολογγίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης