Νεκρός εντοπίστηκε στις 04:05 τα ξημερώματα ένας 43χρονος άνδρας, υπήκοος Αλβανίας, έξω από οικία στη διασταύρωση των οδών Σπ. Παπαγεωργίου και Μιχαλοπούλου, στην Παιανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος και δύο συνεργοί του νωρίτερα είχαν διαπράξει ληστείες σε ακόμα δύο σπίτια της περιοχής.

Στο πρώτο εισέβαλαν από το παράθυρο του μπάνιου και λίγη ώρα αργότερα έβαλαν στο μάτι το σπίτι ενός 24χρονου, φοιτητή κτηνιατρικής, όμως ο συναγερμός ενεργοποιήθηκε, αλλάζοντας τα σχέδιά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάστατοι οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους προσπαθώντας να εντοπίσουν τους δράστες. Ο 43χρονος έγινε αντιληπτός από τον 24χρονο, ο οποίος τον καταδίωξε και τον πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο. Ο νεαρός συνελήφθη από τις Αρχές, καθώς και ένας 52χρονος, συνεργός του νεκρού δράστη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 52χρονος και ο 43χρονος φέρεται να είναι συγγενείς, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα πριν από 4-5 ημέρες και ξεκίνησαν τη δράση τους.

Στον τόπο του εγκλήματος μετέβη κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Ωστόσο, η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει ακριβή στοιχεία για το περιστατικό.

Την πρόθεση του Δήμου Παιανίας να υπερασπιστεί τον 24χρονο που τα ξημερώματα πυροβόλησε και σκότωσε τον άνδρα, που φέρεται να είχε διαρρήξει το σπίτι του νωρίτερα μαζί με δύο συνεργούς, εξέφρασε ο αντιδήμαρχος της περιοχής Χρ. Δάβαρης.

«Όλη η κοινωνία της Παιανίας θα βρεθεί δίπλα στον νεαρό, στον συμπατριώτη μας και φίλο μας» δήλωσε ο κ. Δάβαρης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι σε αυτή την κίνηση στήριξης «ο Δήμος θα είναι πρωτοστάτης σε έναν άνθρωπο ο οποίος επί ένα τέταρτο είδε τη μητέρα του να έχει ένα μαχαίρι στο λαιμό».

Ο νεαρός δράστης κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Παιανίας, έξω από το οποίο είναι συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου που συμπαραστέκεται στον 24χρονο.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο δικηγόρος του φοιτητή κτηνιατρικής, σε δηλώσεις του, απέδωσε τον θάνατο του 43χρονου σε ατύχημα, όταν το κυνηγετικό όπλο που έφερε ο 24χρονος εκπυρσοκρότησε.

Η ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ. για το περιστατικό

«Η δικαιολογημένη ανασφάλεια των πολιτών από την αύξηση της εγκληματικότητας και την αναποτελεσματικότητα των αστυνομικών αρχών να την αντιμετωπίσουν, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί σε ένα δημοκρατικό καθεστώς να δικαιολογήσει ή να νομιμοποιήσει την αυτοδικία και την ένοπλη προστασία στο όνομα της ”νόμιμης άμυνας”.

Η πολιτεία πρέπει να δώσει λύση στο πρόβλημα της ελλιπούς αστυνόμευσης, κάνοντας τους πολίτες να αισθανθούν ασφάλεια.

Τα φαινόμενα παραβατικότητας από την αυξημένη και ανεξέλεγκτη μεταναστευτική ροή στη χώρα μας απαιτούν ρεαλιστικές λύσεις που φυσικά δεν μπορεί να είναι ούτε η νομιμοποίηση όλων των μεταναστών ούτε η γκετοποίηση περιοχών της Αθήνας».

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Σήμερα (07.06.2012) τα ξημερώματα και ώρα 02.50 περίπου στην Παιανία, δύο άτομα, τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τους ενοίκους και τράπηκαν σε φυγή.

Λίγα λεπτά αργότερα, (03.00 περίπου) αποπειράθηκαν να διαρρήξουν δεύτερη οικία σε κοντινό σημείο. Και σε αυτήν την περίπτωση οι ιδιοκτήτες της οικίας, αλλά και γείτονες τους αντελήφθησαν, ήρθαν σε συμπλοκή μαζί τους και τους ανάγκασαν να τραπούν σε φυγή.

Την 03.05 ώρα, ενημερώθηκε το Τηλεφωνικό Κέντρο της Άμεσης Δράσης και άμεσα στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις, με πέντε περιπολικά οχήματα, ενεργώντας εκτεταμένες έρευνες και αναζητήσεις για χρονικό διάστημα άνω των 35 λεπτών, χωρίς ωστόσο να εντοπισθούν οι δράστες.

Την 03.50 ώρα, και ενώ λίγο πριν είχαν αποχωρήσει από τον χώρο τα περιπολικά, οι δράστες επιχείρησαν να διαρρήξουν τρίτη οικία σε κοντινό σημείο με τις προηγούμενες οικίες. Έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και γείτονες της περιοχής που τους καταδίωξαν, με αποτέλεσμα ένας 24χρονος ιδιώτης, του οποίου την οικία οι δράστες είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν νωρίτερα, να πυροβολήσει με κυνηγετικό όπλο τον έναν από αυτούς (43χρονο υπήκοο Αλβανίας) και να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Ο δεύτερος δράστης των διαρρήξεων, ένας 52χρονος Αλβανός, παραδόθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Επίσης συνελήφθη και ο 24χρονος ημεδαπός που τραυμάτισε θανάσιμα τον 43χρονο αλλοδαπό.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου – Xριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης