Σε σκήτες και κελιά του Αγίου Όρους κρυβόταν τα τελευταία οκτώ χρόνια – ζώντας ως ερημίτης – ο Κωνσταντίνος Κιούσης 48 ετών, καταδικασθείς σε τρις ισόβια για σωρεία οικονομικών εγκλημάτων που διέπραξε σε βάρος του Δημοσίου.

Πρόκειται, για πρώην δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος, σύμφωνα με πόρισμα των οικονομικών ελεγκτών Αττικής, ως ελεγκτής εσόδων -εξόδων των δήμων Δάφνης και Υμηττού, καταχράστηκε, το διάστημα από το 1995 έως το 2002, το χρηματικό ποσό των 9 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, για την οποία ελέγχθηκαν ποινικά κι άλλα άτομα, καταδικάστηκε ερήμην από το Κακουργιοδικείο Αθηνών.

Συνολικά, σε βάρος του 48χρονου διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν 13 δικαστικές αποφάσεις για απάτη, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, χρέη προς το δημόσιο κ.ά., με τις οποίες καταδικάστηκε -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας- σε τρις ισόβια, εννέα έτη και 69 μήνες.

Ακόμη, προέκυψε ότι αναζητείτο από τον Ανακριτή Αθηνών για απάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγινε γνωστό, ο 48χρονος κρυβόταν την τελευταία οκταετία στον Άγιο Όρος, όπου προσποιούμενος τον δόκιμο μοναχό φέρεται ότι διέμενε σε σκήτες και κελιά. Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες για την ταυτότητά του και το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθη στις Καρυές του Αγίου Όρους από αστυνομικούς του οικείου τμήματος.

Τι λέει ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού για τα 2,5 δις δραχμές που έκαναν φτερά

«Ανέλαβα δήμαρχος το 2003. Όταν ξεκινήσαμε να ελέγχουμε τα στοιχεία του δήμου, διαπιστώθηκε μια τεράστια απόκλιση εκατομμυρίων ευρώ (εκείνη την περίοδο δις δραχμές). Άμεσα συγκάλεσα το δημοτικό συμβούλιο για να ενημερωθώ, καθώς υπήρχε αυτή η απόκλιση και ζήτησα την συνδρομή του Υπουργείου Οικονομικών ώστε να γίνει έλεγχος από τον οικονομικό επιθεωρητή.

Η τότε διοίκηση καθυστέρησε ένα χρόνο περίπου για τον ορισμό του επιθεωρητή ενώ απαίτησε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να ελέγξει και πάλι όλα τα στοιχεία για να διαπιστώσουμε που ακριβώς υπήρχαν αυτές οι αποκλίσεις. Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι όπου διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν μέσα από τη διαχείριση του ταμεία διπλές πληρωμές (πλαστογραφία). Μέσα σε αυτή την παράτυπη λειτουργία χάθηκαν για το Δημόσιο 2,5 δις δραχμές στο διάστημα εκείνο. Κάναμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Δεν προφυλακίστηκε του έδωσαν προθεσμία για να απολογηθεί και από τότε ήταν εξαφανισμένος», ανέφερε στο zougla.gr δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού κος Μιχαήλ Σταυριανουδάκης.

Eπιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης