Ειδική αναφορά επιφύλαξε η πολύ γνωστή στους εφοπλιστικούς κύκλους ναυτιλιακή εφημερίδα Trade Winds στον Βαγγέλη Μαρινάκη και το αμετάκλητο βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών. 

Η Trade Winds θεωρείται το ευαγγέλιο της παγκόσμιας εφοπλιστικής κοινότητας. Εδρεύει, παραδοσιακά, στο Όσλο της Νορβηγίαςκαι σε αυτήν αναφέρονται οι επαγγελματίες του χώρου όταν θέλουν να αντλήσουν έγκυρη πληροφόρηση. Θεωρείται από τους ελληνικούς εφοπλιστικούς κύκλους ως ένα Μέσο Ενημέρωσης το οποίο «δεν χαμπαριάζει και δεν κολλάει σε τίποτα», όπως είπαν χαρακτηριστικά στο zougla.gr έμπειροι εφοπλιστές που δραστηριοποιούνται στο City του Λονδίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη Capital διαφημιζόταν πολύ συχνά σε αυτή την εφημερίδα, αλλά παρόλα αυτά το έντυπο δεν του «χαρίστηκε», όπως ενδεχομένως να συνέβαινε σε άλλους τόπους και σε άλλες κοινωνίες με διαφορετικά… στάνταρντς. Πρόκειται ίσως και για ένα μάθημα δημοσιογραφίας…

Με τον τίτλο λοιπόν «Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δικάζεται για στήσιμο αγώνων», η εφημερίδα αναφέρεται στην κατηγορία κατά του εφοπλιστή περί αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων ποδοσφαίρου σε βαθμό κακουργήματος (match fixing) καθώς και στο γεγονός ότι η ελληνική δικαιοσύνη είναι… «διαβόητη» για τους αργούς ρυθμούς της…

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο άρθρο της εφημερίδας για τον Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν η δημοφιλέστερη ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Trade Winds, την 8η Νοεμβρίου 2017. Με λίγα λόγια, το διάβασαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάζουμε λοιπόν στην επίμαχη ανάρτηση:

Ο Μαρινάκης θα δικαστεί για στημένους αγώνες στην Ελλάδα.

«Ο Έλληνας ιδιοκτήτης είναι μεταξύ των 28 κατηγορουμένων για ποδοσφαιρικό σκάνδαλο, αλλά απέφυγε τις πολύ σοβαρότερες κατηγορίες.

Ο Έλληνας ιδιοκτήτης Ευάγγελος Μαρινάκης είναι ο ένας από τους 28 κατηγορούμενους που θα δικαστούν στην Αθήνα για στημένους αγώνες, σχετικά με ένα ευρύ σκάνδαλο που ταλανίζει το ποδόσφαιρο της χώρας, όπως μετέδωσαν πολλά ελληνικά Μέσα την Τετάρτη.

Η απόφαση για παραπομπή του Μαρινάκη, αρχηγού του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού συλλόγου της χώρας, όπως και των υπολοίπων, λήφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, μετά από μια έρευνα που ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια.

Το συμβούλιο, ωστόσο, «καθάρισε» τον Μαρινάκη από μια σειρά πολύ σοβαρότερων κατηγοριών σε σχέση με το σκάνδαλο, όπως απάτη, εκβιασμός και ηθική αυτουργία σε βίαιες πράξεις. Το Συμβούλιο πήρε την απόφαση να παραπέμψει τον Μαρινάκη σε δίκη για στημένα παιχνίδια με οριακή ψήφο 2-1, με τον δικαστή που μειοψήφησε να προτείνει την πλήρη αθώωση του. Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους περιλαμβάνονται κορυφαίοι παράγοντες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ιδιοκτήτες ομάδων και διαιτητές.

​«Οι δίκες και οι εφέσεις μπορεί να «σέρνονται» για χρόνια στην Ελλάδα, σε μερικές περιπτώσεις περισσότερο κι από μια δεκαετία, με ελάχιστες πρακτικές συνέπειες για τους κατηγορούμενους»Εκπρόσωποι της εταιρείας του Μαρινάκη «Capital Ship Management» δεν ήταν διαθέσιμοι να σχολιάσουν. Στο παρελθόν, ο Έλληνας ιδιοκτήτης έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στο ζήτημα και είπε ότι θα συνεργαστεί πλήρως με τις Αρχές για το ζήτημα. Ο Μαρινάκης είναι ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, της κορυφαίας ομάδας της χώρας , από τον Αύγουστο του 2010.

Το ελληνική σύστημα δικαιοσύνης είναι διαβόητο για τις μεγάλες καθυστερήσεις, και η έναρξη της δίκης δεν αναμένεται να γίνει νωρίτερα από τα τέλη του 2018, σύμφωνα με την ειδησεογραφική σελίδα In.gr. Οι δίκες και οι εφέσεις μπορεί να «σέρνονται» για χρόνια στην Ελλάδα, σε μερικές περιπτώσεις περισσότερο κι από μια δεκαετία, με ελάχιστες πρακτικές συνέπειες για τους κατηγορούμενους»…

Διαβάστε ακόμη:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης