Δύο οχήματα επί της οδού Βουλγαροκτόνου στην περιοχή των Εξαρχείων παραδόθηκαν στις φλόγες έπειτα από τη ρίψη βομβών μολότοφ, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Επί τόπου έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο προχώρησε σε κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Υλικές ζημιές προκλήθηκαν στην πρόσοψη της κατοικίας του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, ενώ ένας αστυνομικός υπέστη εγκαύματα στο χέρι και στο πόδι και νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε φωτογραφίες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλγα Γεροβασίλη: Προσπάθεια δηλητηρίασης του πολιτικού κλίματος

«Η δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση του τόπου ούτε εκβιάζεται, ούτε εκφοβίζεται, ούτε υποχωρεί. Οι αυτουργοί τέτοιου είδους “αυθόρμητων” και “επαναστατικών” ενεργειών, αλλά και όλοι αυτοί που τις τελευταίες εβδομάδες πασχίζουν με κάθε τρόπο να δηλητηριάσουν το πολιτικό κλίμα, ας ξέρουν ότι τα σχέδια τους πέφτουν στο κενό…» τόνισε σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αναφορικά με το περιστατικό στα Εξάρχεια.

Οι ΑΝΕΛ έκαναν λόγο για «εγκληματική ενέργεια», ενώ η Νέα Δημοκρατία καταδίκασε το γεγονός, επισημαίνοντας όμως ότι «κάποιοι με επιλεκτικές “ευαισθησίες” και αντιδράσεις στα φαινόμενα βίας, θερίζουν σήμερα τις θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν επί χρόνια».

Οργή Γεροβασίλη: Ζητά από τον Κουμουτσάκο να ανακαλέσει την δήλωσή του και να ζητήσει συγνώμη από τον Φλαμπουράρη

Την ίδια ώρα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κάλεσε τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, να ανακαλέσει την δήλωσή του και να ζητήσει συγνώμη από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.

«Η Νέα Δημοκρατία και ο εκπρόσωπός της κ. Κουμουτσάκος αφού επί επτά μήνες στοχοποίησαν αναίτια και δίχως κανένα στοιχείο τον Αλέκο Φλαμπουράρη, σήμερα μετά την δεύτερη στη σειρά εγκληματική επίθεση εναντίον του προβαίνουν σε μια ακόμη απίστευτη αθλιότητα. Αντί να καταδικάσουν απερίφραστα, επιχαίρουν και δικαιολογούν τις επιθέσεις μιλώντας για “θύελλες που θερίζουν όσοι σπέρνουν ανέμους”» σημειώνει.

Τέλος καλεί τον κ. Κουμουτσάκο είναι να ανακαλέσει την απαράδεκτη δήλωσή του και να ζητήσει συγνώμη από τον Υπουργό Επικρατείας.

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Κουμουτσάκου που σημειώνει ότι «μαζί με όλους τους Έλληνες περιμένουμε χρόνια τώρα μία απλή δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ που να λέει «καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας απ’ όπου και αν προέρχεται».

Ξεκαθαρίζει ότι η δήλωσή του ήταν καταδικαστική και «είναι πολύ σαφής για να μην την κατανοεί ή για να την παραποιεί η κυρία Γεροβασίλη. Ας την ξαναδιαβάσει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης