Το φως της δημοσιότητας είδαν τα στοιχεία ενός εκ των δραστών της δολοφονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Kosmin Gaitan ονομάζεται ένας από τους δράστες της δολοφονίας του Μ. Κουμανταρέα
Πρόκειται για τον συνεργό του 25χρονου που έχει συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. και έχει ομολογήσει την πράξη του. Ο λόγος για τον 29χρονο Kosmin Gaitan ο οποίος αναζητείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως κίνητρο του φόνου εκτιμάται ότι ήταν η ληστεία, καθώς οι δράστες φέρονται να γνώριζαν ότι ο πεζογράφος είχε πουλήσει τον περασμένο Μάιο ένα σπίτι στην Κηφισιά, έναντι 150.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι εντός του σπιτιού όπου δολοφονήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο ο Μένης Κουμανταρέας, δε βρέθηκαν χρήματα, παρά μόνο κρυμμένες χρυσές λίρες (σ.σ. αξίας 5.000 ευρώ) γεγονός που παραπέμπει στο σενάριο τα εν λόγω χρήματα να τα έχει πάρει ο 29χρονος συνεργός του Στεφάν, του δράστη της δολοφονίας, ο οποίος δεν έχει συλληφθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την ημέρα της δολοφονίας οι δράστες μετέβησαν στο σπίτι και απείλησαν τον Μένη Κουμανταρέα, ζητώντας του δανεικά.

Οι αντιφάσεις

Στο μεταξύ, ο συλληφθείς Ρουμάνος, που κατηγορείται για τη δολοφονία του συγγραφέα υπέπεσε σε σωρεία αντιφάσεων κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του. Συγκεκριμένα:

1. O συλληφθείς ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος και ο συνεργός του είχαν μεταβεί στο σπίτι στην Κυψέλη στις 22.30 το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου 2014. Όπως διαπιστώθηκε από το βίντεο της κάμερας ασφαλείας, οι δράστες είχαν φτάσει στο σπίτι πολύ νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 17.35 της ημέρας εκείνης, ενώ έφυγαν λίγο μετά τις 23.00.

2. Ο Ρουμάνος ισχυρίστηκε ότι ο διαπληκτισμός εκτυλίχθηκε αποκλειστικά εντός του σπιτιού, ωστόσο σε σημείο ανάμεσα στη σκάλα και το ασανσέρ εκτός από τα σπασμένα γυαλιά του Μένη Κουμανταρέα βρέθηκαν και δακτυλικά αποτυπώματα του δράστη.

3. Επίσης, σύμφωνα με τα λεγόμενα του συλληφθέντα, ο καβγάς εκτυλίχθηκε στο σαλόνι του σπιτιού, όπου μετά τον διαπληκτισμό έριξαν στο έδαφος το θύμα. Ωστόσο η σορός του βρέθηκε στο υπνοδωμάτιο.

4. Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι δεν έψαξαν το σπίτι του δολοφονηθέντος, παρόλα αυτά έπειτα από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν αποτυπώματά του σε 9 διαφορετικά σημεία της οικίας.

5. Τέλος, ο συλληφθείς αρνήθηκε ότι ξυλοκόπησαν τον Μένη Κουμανταρέα και ισχυρίστηκε ότι απλά τον έριξαν στο έδαφος, κάτι που διαψεύδεται από τα στοιχεία, καθώς κατά τη διάρκεια της νεκροψίας εντοπίστηκαν κακώσεις, ενώ υπάρχουν ενδείξεις πνιγμού.

Στην παρουσίαση της υπόθεσης αναφέρθηκε ακόμη ότι ο συλληφθείς είχε πέσει και πάλι στα χέρια της αστυνομίας το 2013 στα Χανιά, για πλαστό ρουμανικό διαβατήριο.

Επίσης, όπως ειπώθηκε, τόσο ο ίδιος όσος και ο συνεργός του, για τον οποίο πιστεύεται ότι βρίσκεται ακόμη στην Ελλάδα, χρησιμοποιούσαν πακιστανικό τηλέφωνο.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στην εξιχνίαση της υπόθεσης βοήθησε και το τελευταίο βιβλίο του Μένη Κουμανταρέα που είναι αυτοβιογραφικό. Αυτό διότι ο συγγραφέας αναφερόταν εκτενώς στις καλές σχέσεις που διατηρούσε με Ρουμάνους φίλους του, γεγονός που οδήγησε τους αστυνομικούς στην υπόθεση ότι ενδεχομένως οι δράστες να κατάγονταν από τη Ρουμανία.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης