Υπό δρακόντεια μέτρα έγινε η μεταγωγή του 23χρονου Πακιστανού που δολοφόνησε το ζευγάρι στην Ακτή Νηρέως στο Αλιβέρι Ευβοίας.

Μαζί του μεταφέρθηκαν και οι υπόλοιποι 6 ομοεθνείς του οι οποίοι κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία.

Έξω από τα δικαστήρια πλήθος κόσμου φώναζε «θάνατος, θάνατος» και προσπάθησε να λιντζάρει τον δολοφόνο.

Ο 23χρονος πήρε προθεσμία έως αύριο προκειμένου να απολογηθεί. Κανένας δικηγόρος δεν θέλησε να αναλάβει την υπεράσπισή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Aνατριχιαστικές λεπτομέρειες για το φονικό

Σε στενούς του φίλους είχε εκμυστηρευτεί ο κηπουρός από το Πακιστάν το σχέδιο δολοφονίας των εργοδοτών του στο Αλιβέρι Εύβοιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει από την ομολογία του, ο 23χρονος τους σκότωσε εν ψυχρώ, επειδή του χρωστούσαν.

«Έλιωσα με μια πέτρα το κεφάλι της γυναίκας και κάρφωσα ένα ξύλινο κοντάρι στον λαιμό του γιατρού» είπε στους άνδρες της Ασφάλειας με κυνικότητα.

O δράστης είχε μπει σε πρόγραμμα επαναπατρισμού του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και αναζητούσε εναγωνίως χρήματα για να επιστρέψει στην πατρίδα του. Ο νεαρός άρπαξε από το σπίτι λίγα χρήματα, τέσσερις πιστωτικές κάρτες, δύο κινητά τηλέφωνα καθώς και κάρτες ανάληψης μετρητών.



Σύμφωνα με την αστυνομία, το πρωί του Σαββάτου ο 23χρονος πήγε στο σπίτι του ζευγαριού, όπου περιστασιακά εκτελούσε κηπουρικές εργασίες. Στη συνέχεια, έχοντας σκοπό να αποκομίσει χρηματικό ποσό που πίστευε ότι τα θύματα είχαν στην κατοικία τους, προκάλεσε αρχικά τον θανάσιμο τραυματισμό της 54χρονης, την οποία χτύπησε στο κεφάλι με τσιμεντόπλακα που απέσπασε από την αυλή του σπιτιού.

Μετά μπήκε μέσα στην κατοικία την ώρα που ο 56χρονος αναπαυόταν και, χρησιμοποιώντας αρχικά μία πτυσσόμενη διχαλωτή ράβδο, κατάφερε επανειλημμένα χτυπήματα στον λαιμό του θύματος, ενώ στη συνέχεια προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό του με στραγγαλισμό και συγκεκριμένα με βρόχο που σχημάτισε χρησιμοποιώντας λεπτό κορδόνι.

Πριν φύγει ασφάλισε την πόρτα του σπιτιού παίρνοντας μαζί του τα κλειδιά.

Έξω από το σπίτι του ζευγαριού τον περίμεναν πέντε από τους συλληφθέντες για υπόθαλψη ομοεθνείς του, οι οποίοι τον μετέφεραν σε σπίτι στη Νέα Λάμψακο, όπου συνελήφθη χθες το μεσημέρι. Στο σπίτι βρέθηκαν τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε κατά τη διάπραξη της διπλής ανθρωποκτονίας.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, της ληστείας και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 56χρονος ιατρός Ν. Πολυδωρόπουλος και η σύζυγός του εντοπίστηκαν νεκροί το βράδυ του Σαββάτου στο σπίτι τους.

Έπειτα από πολλές αναπάντητες τηλεφωνικές κλήσεις της κόρης του ζευγαριού, η αστυνομία πήγε στο σπίτι για να τους αναζητήσει. Οι αστυνομικοί βρήκαν νεκρή την 54χρονη γυναίκα στον περίβολο του σπιτιού, ενώ εντός αυτού εντόπισαν νεκρό και τον σύζυγό της.

Διαβάστε επίσης:

Εύβοια: Μία σύλληψη για τη διπλή δολοφονία, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013, 12:26

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης