Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης
Με πληροφορίες από ekriti, cretapost.gr,cretalive.gr

Ενώπιον του εισαγγελέα Νεαπόλεως οδηγήθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο 37χρονος Βούλγαρος, που ομολόγησε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 62χρονο καρδιολόγο Χριστόφορο Καλαντζάκη από τη Σητεία το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Πιλαλήματα στον Κουτσουρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί με τον 37χρονο θα οδηγηθεί και η 38χρονη σύζυγος του άτυχου γιατρού, επίσης με καταγωγή από τη Βουλγαρία, καθώς κατηγορείται για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του συζύγου της.

Εν τω μεταξύ σε κλίμα οργής και βαθιάς οδύνης φίλοι, συγγενείς και πλήθος κόσμου αποχαιρέτησαν τον 62χρονο γιατρό στην κηδεία του η οποία τελέστηκε στον Άγιο Στέφανο στην περιοχή Μακρύς Γυαλός της Ιεράπετρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό της μαφιόζικης δολοφονίας

Το καρτέρι θανάτου είχε στήσει το πρωί του Σαββάτου στον καρδιολόγο o 37χρονος Βουλγαρικής υπηκοότητας, ο οποίος «γάζωσε» το πολυτελές αυτοκίνητο του θύματος με κυνηγετικό όπλο. Χρησιμοποίησε μάλιστα σφαίρες από αυτές που χρησιμοποιούνται για κυνήγι αγριογούρουνων.

To αυτοκίνητο του θύματος 
Όπως φάνηκε από την έρευνα, ήθελε να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα που θα επέφεραν τα τραύματα στο ανυποψίαστο θύμα του. Όμως δεν είχε την τύχη με το μέρος του αφού βοσκός και κατά άλλους κυνηγός που ήταν στην περιοχή  είδε το αυτοκίνητό του και μέσω της μαρτυρίας του οι αστυνομικές αρχές λίγες ώρες μετά τον συνέλαβαν.Ο δράστης αφού έριξε τρεις φορές στο σώμα του θύματος, έριξε και μια χαριστική βολή στο κεφάλι.

Το θύμα

Το άψυχο σώμα του γνωστού καρδιολόγου βρήκαν εργαζόμενοι της καθαριότητας του δήμου Σητείας τους οποίους οδήγησε στο σημείο ο 73χρονος – αυτόπτης μάρτυρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 62χρονος έχασε τη ζωή του ανήμερα των γενεθλίων του.

Το κίνητρο του στυγερού εγκλήματος 

Ο Χριστόδουος Καλαντζάκης φέρεται να είχε υποψιαστεί τη σχέση της γυναίκας του με τον Βούλγαρο αστυνομικόΟ δράστης ο οποίος διατηρούσε σχέση με την 38χρονη βουλγαρικής υπηκοότητας σύζυγο του θύματος, και είχε ταξιδέψει από τη Βουλγαρία με σκοπό να δολοφονήσει τον 62χρονο  καρδιολόγο Χριστόδουλο Καλαντζάκη είχε ερωτικό κίνητρο. Πίστευε πως δολοφονώντας τον σύζυγό της θα μπορέσουν να ζήσουν τον έρωτά τους ξέγνοιαστοι. Τα στοιχεία αυτά βγήκαν από την ανάκριση του δράστη ο οποίος ενώ αρχικά αρνιόταν τα πάντα τελικά έσπασε και ομολόγησε.Από την πρώτη στιγμή η αστυνομία είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο της ληστείας, ενώ όλα τα στοιχεία οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για έγκλημα πάθους. Ωστόσο το απόγευμα της Κυριακής διέρρευσε πως ο άτυχος γιατρός είχε υποψιαστεί εδώ και πολύ καιρό την παράνομη σχέση που είχε η σύζυγός του με τον δράστη.Μάλιστα- σύμφωνα πάντα πληροφορίες- οι καυγάδες ανάμεσα στο ζευγάρι ήταν πολλοί με αποτέλεσμα η σύζυγος του γιατρού να φοβηθεί πως ο καρδιολόγος θα την χωρίσει και έτσι θα χάσει την περιουσία.

Ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης φέρεται να είχε υποψιαστεί τη σχέση της γυναίκας του με τον Βούλγαρο αστυνομικό, που ταξίδευε συχνά στην Κρήτη και φαίνεται ότι είχε αρχίσει να αμφιβάλλει ακόμη και για το αν ήταν εκείνος ο πατέρας του 3χρονου γιου τους.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το έγκλημα 

«Εξιχνιάστηκε, άμεσα υπόθεση ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε σήμερα (07 Οκτωβρίου 2017) το πρωί, σε βάρος 62χρονου ημεδαπού, στη Σητεία Λασιθίου.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, ενημερώθηκαν οι αστυνομικές Αρχές της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, ότι άγνωστο άτομο πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, σε βάρος οδηγού αυτοκινήτου, το οποίο βρισκόταν στο 26ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Σητείας – Ιεράπετρας.

Ο δράστης της δολοφονίας φορώντας την στολή της Αστυνομίας στη Βουλγαρία

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, του Αστυνομικού Τμήματος και Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών.
Για την υπόθεση συνελήφθη, 37χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας ο οποίος εντοπίστηκε να οδηγεί επί της Επαρχιακής Οδού Σητείας – Ιεράπετρας.

Η φερόμενη ως συνεργός 38χρονη σύζυγος του καρδιολόγου

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και 38χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας, η οποία συνελήφθη και κατηγορείται ως άμεση συνεργός, της ανθρωποκτονίας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε αγροτική περιοχή κοντά στο σημείο του περιστατικού εντοπίστηκαν, επιμελώς κρυμμένα κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια, τα οποία όπως προέκυψε ανήκουν στον 37χρονο.
Στο αυτοκίνητο και στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίστροφο, 6 φυσίγγια, 2 μαχαίρια, κινητό τηλέφωνο καθώς και 770 ευρώ και 77 λέβα
Επιπλέον στις έρευνες στο αυτοκίνητο και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίστροφο, 6 φυσίγγια, 2 μαχαίρια, κινητό τηλέφωνο καθώς και 770 ευρώ και 77 λέβα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας ενώ, οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου».

Το προφίλ του δράστη 

Ο δράστης, αστυνομικός στο επάγγελμα στη γειτονική χώρα, χωρισμένος με ένα παιδί, διατηρούσε αρκετά χρόνια ερωτική σχέση με την επίσης βουλγαρικής καταγωγής σύζυγο του άτυχου καρδιολόγου.

Ο δράστης της δολοφονίας

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ταξίδεψε στην Κρήτη με μοναδικό σκοπό να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης του καρδιολόγου

 Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ταξίδεψε στην Κρήτη με μοναδικό σκοπό να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης του καρδιολόγου, ώστε στη συνέχεια μαζί με την ερωμένη του να ζήσουν μαζί απολαμβάνοντας και την περιουσία του 62χρονου Χριστόδουλου Καλαντζάκη.

Η 38χρονη και η εμπλοκή της

Η σύζυγος του άτυχου 62χρονου καρδιολόγου γνώριζε για το τι ετοίμαζε ο εραστής της και για τον λόγο αυτό κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Η 38χρονη σε φωτογραφία της από το facebook

Το αποτρόπαιο έγκλημα που συγκλόνισε όλη την Κρήτη (αφού ο καρδιολόγος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία) σχεδιαζόταν επί μήνες σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρμόδιες αρχές. Οι δράστες διατηρούσαν σελίδες στα social media (facebook) με διαφορετικά ονόματα από τα πραγματικά τους,που όμως έχουν πλέον “πέσει”, για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους. 

Λουλούδια στο σημείο της τραγωδίας

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι συγκλονισμένοι και δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν όσα έχουν διαδραματιστεί το τελευταίο 24ωρο.

Λουλούδια άφησαν στο σημείο που δολοφονήθηκε ο άτυχος καρδιολόγος

Μάλιστα, συγγενείς και φίλοι του καρδιολόγου πήγαν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε αφήνοντας λουλούδια και ένα αναμμένο κερί.

Τι αναφέρουν άνθρωποι που γνώριζαν τον καρδιολόγο 

Ως έναν εξαίρετο χαρακτήρα, φιλάνθρωπο και πολύ εργατικό χαρακτηρίζουν στο zougla.gr το θύμα, άνθρωποι οι οποίοι το γνώριζαν.

Ο Χριστόφορος Καλαντζάκης

Συγκεκριμένα η ηλεκτρονική μας εφημερίδα  επικοινώνησε με τον δήμαρχο Σητείας, Θεόδωρο Πατεράκη, ο οποίος υπήρξε συμμαθητής με τον καρδιολόγο αλλά και με τον δήμαρχο Ιεράπετρας, Θεόδωρο Καλαντζάκη, μακρινό συγγενής του θύματος.

Ακούστε τι αναφέρει στο zougla.gr ο δήμαρχος Σητείας:

Ακούστε τι αναφέρει στο zougla.gr o δήμαρχος Ιεράπετρας:

Aκούστε τι περιγράφει στο zougla.gr o ξάδελφος του θύματος, Στέφανος Καλαντζάκης από το χωριό Μακρύς Γιαλός:

Διαβάστε επίσης:

Mαφιόζικη εκτέλεση στη Σητεία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης