Κορυφώνεται η μάχη επιβίωσης του παλιού τηλεοπτικού κατεστημένου σε έναν διαγωνισμό-παρωδία που θα γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.

Μέσα από καταστάσεις πρωτόγνωρες για τα ελληνικά τηλεοπτικά δεδομένα μπαίνει «τέλος» στο καθεστώς ανομίας που επικρατούσε στο ελληνικό μηντιακό σύστημα όπως υποστηρίζει τουλάχιστον η ελληνική κυβέρνηση εξοργίζοντας τους πάντες πλην φυσικά των υποστηρικτών της στα κυβερνητικά έδρανα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αλήθεια ή το ψέμα των ισχυρισμών της θα φανεί στην πορεία. Όμως οι περισσότεροι πολίτες πιστεύουν ακράδαντα πως απλώς θα αντικατασταθεί ή θα συμπληρωθεί η παλιά διαπλοκή με νέα πρόσωπα και είναι ξεκάθαρο στους παροικούντες την «τηλεοπτική» Ιερουσαλήμ ότι θα δημιουργηθούν νέες ορδές ανέργων που θα προστεθούν στους υπάρχοντες, οι οποίοι βιώσαν έναν εργασιακό Μεσαίωνα με μισθούς πείνας της τάξεως των 500 ευρώ.

Για τα άδεια ταμεία, τα 80 ή 100 εκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες φαντάζουν ψίχουλα. Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται πλήττουν πολύ περισσότερους ανθρώπους και ευνοούν τα νέα τηλεοπτικά τζάκια, ενώ θα έπρεπε να τηρηθεί η νομιμότητα σε έναν διαγωνισμό που δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από αυτά που κλήθηκε να επιλύσει.

Κάποιοι βρήκαν ήδη παράθυρο για να παρανομήσουν αποδεσμεύοντας τα «βάρη» του παρελθόντος με «κούρεμα» χρεών ώστε τη νέα σεζόν να ανοίξουν «μαγαζιά» με χαμηλόμισθους υπαλλήλους. Τους τελευταίους θυμήθηκε η ΕΣΗΕΑ εσχάτως, αφού έβγαλε ανακοίνωση λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός-παρωδία, για να μην χάσει τα ελάχιστα ψήγματα αξιοπιστίας που της απέμειναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Που ήταν όμως τόσο καιρό όταν έκλειναν ΜΜΕ, όταν εργαζόμενοι έμεναν χωρίς δουλειά και σιωπούσε στα έργα και τις ημέρες του Μαξίμου.

Κλεισμένοι στο σπίτι του «Big Brother» για τους τελευταίους γύρους



Προσφυγές στο ΣτΕ από ιδιωτικά κανάλια για την εγκυρότητα του διαγωνισμού, ασφαλιστικά μέτρα εναντίον όλων των συμμετεχόντων, καταστάσεις Big Brother και εικόνες που δεν κολακεύουν κανέναν συνόδευσαν τη διαδικασία με έναν «νέο παίχτη» να καταβάλλει 20.000.000 ευρώ για την πρώτη άδεια και εντός των επόμενων ωρών να αποκαλύπτονται οι τέσσερις καναλάρχες.

Μετά από δυο σχεδόν εικοσιτετράωρα όπου θα μείνουν αξέχαστα στους συμμετέχοντες, η κυβέρνηση πέτυχε επικοινωνιακά να ξεχαστεί ο ΕΝΦΙΑ και η σκληρή καθημερινότητα του πολίτη δίνοντας άφθονο υλικό από ένα reality show που δεν έχει προηγούμενο.

Οι τηλεθεατές έμειναν αποσβολωμένοι βλέποντας πλάνα στις τηλεοράσεις τους από το κλειστό κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στην Καλλιθέα, και βαρέθηκαν να παρακολουθούν αντικρουόμενες δηλώσεις εκπροσώπων υπέρ ή κατά του διαγωνισμού…

Μέσω διαρροών, αφού υπεύθυνη ενημέρωση δεν υπήρξε, γράφτηκαν δεκάδες χιλιάδες λέξεις και «στέφθηκαν» νέοι καναλάρχες από το πρώτο εικοσιτετράωρο του διαγωνισμού.

Το zougla.gr παρέμεινε σταθερό στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση που προσφέρει και κυρίως το ενδιαφέρον του επικεντρώθηκε στην εγκυρότητα ή μη της διαδικασίας δίνοντας τον λόγο σε ειδικούς για το θέμα.

Κάποιοι άρχισαν ήδη να πανηγυρίζουν για τους νέους καναλάρχες και πρόκειται για τους ίδιους που έχουν κάνει την ενημέρωση δημόσιες σχέσεις και την «είδηση» πενηντάευρα.

Άλλωστε η κοινωνία μας που στενάζει κάτω από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα εξοργίζεται και μόνο με τα αστρονομικά για αυτήν ποσά που ακούγονται για την παραχώρηση για δέκα έτη μιας τηλεοπτικής άδειας.

Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, σε λίγες ώρες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Οι εναπομείναντες παίχτες είναι έτοιμοι να δώσουν την ύστατη μάχη για να διεκδικήσουν τις τελευταίες άδειες.

Μια αποτυχία σε αυτόν τον τελευταίο γύρο θα σημάνει για τους εναπομείναντες συμμετέχοντες πως θα φύγουν άπραγοι από αυτόν τον διαγωνισμό. Στη συνέχεια θα «ποντάρουν» στις ενστάσεις που έχουν κάνει, στο ΣτΕ, και φυσικά στην ανατροπή του σκηνικού.

Λόγω της κρισιμότητας της διαδικασίας ο γύρος αυτός εκτιμάται πως θα διαρκέσει πολύ και έτσι ίσως φτάσουμε ξημερώματα για να μάθουμε τους νέους καναλάρχες.

Άλλωστε στο τελευταίο αυτό στάδιο οι συμμετέχοντες θα τα δώσουν όλα για όλα για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα συνταχθούν τα απαιτούμενα πρακτικά τα οποία πρέπει να υπογράψουν όλοι οι συμμετέχοντες (υποψήφιοι, νομικοί σύμβουλοι, μέλη της Επιτροπής) για να συνταχθεί η κυβερνητική ανακοίνωση που θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Μέχρι να γίνει αυτό απαγορεύεται να φύγει οποιοδήποτε μέλος αντιπροσωπείας από τον χώρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Ήδη οι συμμετέχοντες έχουν καταπονηθεί σε τέτοιο βαθμό που για αυτούς θα είναι εφιάλτης να κοιμηθούν για ακόμη ένα βράδυ στα στρατιωτικά ράντζα…

Μικροαναστάτωση από Drone που πετούσε κοντά στο κτήριο

Η συνέχεια επί της οθόνης (του κινητού, του τάμπλετ, του pc…).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης