Κλειστή βρήκε την πόρτα της ιδιωτικής λέσχης του Λονδίνου «Reform Club» ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς δεν ακολούθησε το απαιτούμενο dress code…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εμφάνιση του Γιάνη Βαρουφάκη άνευ γραβάτας ήταν απαγορευτική για την είσοδό του στη λονδρέζικη λέσχη με αποτέλεσμα να του ρίξουν «πόρτα»Η εμφάνισή του με πουκάμισο άνευ γραβάτας ήταν απαγορευτική με αποτέλεσμα να ρίξουν «πόρτα» στον… τσάρο της ελληνική οικονομίας, ακόμη και αν συνοδευόταν από έναν πρώην υπουργό Οικονομικών, τον Λόρδο Λαμόντ.

Όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times: Ο Έλληνας οικονομολόγος σίγουρα εντυπωσίασε το βράδυ της Δευτέρας όσους συνάντησε στο Σίτι.

Στη δίωρη ομιλία του καταχειροκροτήθηκε, ενώ μίλησε με άψογα αγγλικά καλύτερα και από το σύνολο της βρετανικής κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, δεν πήγαν όλα όπως είχαν προγραμματιστεί στο Λονδίνο. Ο Λόρδος Λαμόντ ήθελε να κάνει ένα πρωινό για τον φίλο του στο Reform Club ωστόσο δεν επετράπη η είσοδος λόγω του ότι δεν φορούσε γραβάτα. «Δεν δέχονται ότι η εθνική ενδυμασία του δεν είναι η γραβάτα. Έτσι, πήγαν στο γωνιακό και λιγότερο επίσημο Sofitel».

Οι κανόνες εισόδου της λονδρέζικης λέσχης

Η εγγραφή νέων μελών στο Reform Club, όπως επισημαίνεται στην επίσημα ιστοσελίδα του, απαιτεί τη διεξαγωγή ειδικής διαδικασίας εκλογής. Τα νέα μέλη, δηλαδή, πρέπει να προταθούν από υφιστάμενα μέλη που γνωρίζουν προσωπικά τους υποψήφιους.

Την υποψηφιότητα περνούν «από κόσκινο» οι επικεφαλής του Reform Club και, όταν γίνει δεκτή, τα ατομικά στοιχεία των υποψηφίων καταχωρούνται στο βιβλίο υποψηφίων που βρίσκεται στο σαλόνι της λέσχης.

Με τον τρόπο αυτό, άλλα μέλη που ενδέχεται να γνωρίζουν το προτεινόμενο μέλος μπορούν να παράσχουν τη στήριξή τους ενώ, σε κάθε περίπτωση, η δημοσιοποίηση των στοιχείων των προτεινόμενων μελών χρησιμεύει στο να ενημερωθούν τα υφιστάμενα μέλη για τους προτεινόμενους νεο-εισερχόμενους .

Ανάλογα με τα σχόλια που θα διατυπωθούν, το όνομα του υποψήφιου αναγράφεται σε ειδική λίστα που εκτίθεται στο σαλόνι της λέσχης. Αφότου το όνομα του υποψηφίου παραμείνει δημοσιοποιημένο στη σχετική λίστα για ένα μήνα, ξεκινάει η διαδικασία της εκλογής που ολοκληρώνεται σε διάστημα μεγαλύτερο από τέσσερις μήνες.

Πάρτε μία γεύση από το κλειστό κλαμπ:

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης