Ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Καψιαμπέτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αχελώος TV, δήλωσε συντετριμμένος για το τραγικό συμβάν στα Μάλγαρα, τονίζοντας ότι η διοίκηση και εργαζόμενοι του ΚΤΕΛ, συμπάσχουν με τον πόνο των οικογενειών που έχασαν τα δυο τους παιδιά και θα στηρίξουν με όσες δυνάμεις διαθέτουν τις οικογένειες αυτές.

Ο κ. Καψιαμπέτης έδωσε απαντήσεις σχετικά με ταχύτητες που αναπτύσσουν τα λεωφορεία, αλλά και το πώς υπέστη τόσο μεγάλη ζημιά το συγκεκριμένο λεωφορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος σημείωσε ότι το ΚΤΕΛ τηρεί το κανονισμό και την νομοθεσία σχετικά με τα ωράριο εργασίας των οδηγών, ενώ ανέφερε οι εντολές και οι συστάσεις που δίνει η διοίκηση είναι να ακολουθούν αυστηρά τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και διενεργούσε σεμινάρια και συνεχή ενημέρωση προς τους οδηγούς.

Η κατάσταση του λεωφορείου αποτυπώνει και το μέγεθος της σύγκρουσης, καθώς το λεωφορείο ήταν σύγχρονο με όλες τις προδιαγραφές και τα συστήματα ασφαλείας. «Λυπάμαι που το λέω αλλά ίσως να είχαμε πολύ περισσότερα θύματα από τα δύο αγγελούδια που χάθηκαν εάν δεν ήταν σε τόσο καλή κατάσταση το όχημα», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ, προσθέτοντας ότι ο οδηγός ήταν ένας έμπειρος οδηγός, με εμπειρία στο τιμόνι από τα 18 του χρόνια.

Τέλος, σημείωσε ότι τα τελευταία 20 χρόνια δεν είχε συμβεί κανένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα με το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, ενώ υπάρχουν τα απαραίτητα συστήματα και οι υποδομές για την εκτέλεση με ασφάλεια του συγκοινωνιακού έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης