Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι οι περίπου 300 εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τη δρομολογημένη ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης. Λόγω της συγκέντρωσης, κεντρικοί δρόμοι παρέμειναν για αρκετές ώρες κλειστοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια, απ’ όπου έκαναν πορεία προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έξω από το ΓΛΚ, επικράτησε ένταση, καθώς εργαζόμενοι πέταξαν στην είσοδο μπουκάλια με νερό. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, οι δεσμεύσεις του οποίου δεν ικανοποίησαν τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βασικό σύνθημα «Δεν πωλείται η ΛΑΡΚΟ. Πωλείται η Ελλάδα», τα σωματεία πραγματοποιούν εικοσιτετράωρη απεργία διεκδικώντας -όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους- να παραμείνει η εταιρεία ανοιχτή, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να αναπτυχθεί η επιχείρηση μέσω των θέσεων των εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως την Παρασκευή θα έχει σταλεί από την κυβέρνηση η απάντηση στην τρόικα σχετικά με το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ.

Εν τω μεταξύ, στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν και διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ και ΤΕΙ.


(Η συγκέντρωση των διοικητικών υπαλλήλων στα Προπύλαια)

Διαβάστε επίσης: Το σχέδιο για τις αμυντικές βιομηχανίες, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013, 21:36

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Σαγκούρης
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης