Στις 18.00 το απόγευμα συγκεντρώθηκαν περίπου 300 μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αντιρατσιστικών οργανώσεων στην πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία του 27χρονου μετανάστη, υπηκοότητας Πακιστάν, τα ξημερώματα της Πέμπτης. 

Διαβάστηκαν χαιρετισμοί και ψηφίσματα, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στο σημείο της δολοφονίας. Οι συμμετέχοντες στην πορεία έπεστρεψαν και πάλι στην πλατεία Μερκούρη με σκοπό να διαλυθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι στην οδό Ιεραρχών, στο σημείο της δολοφονίας του άτυχου μετανάστη, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος.

(H oμιλία του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Δηλώσεις του Π. Κωνσταντίνου, εκπροσώπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

(Πορεία)

(Πορεία)

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες, δύο άνδρες, υπηκοότητας Ελλάδας, 29 και 24 ετών, συνελήφθησαν τα ξημερώματα στο Σύνταγμα. Στην κατοχή τους τα μέλη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ βρήκαν δύο στιλέτα.

Ο μετανάστης πορευόταν με το ποδήλατό του όταν δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι. Φθάνοντας στον τόπο της δολοφονίας το ΕΚΑΒ απλά διαπίστωσε το θάνατο του 27χρονου. Εν τω μεταξύ, η ανάκριση των δύο δραστών συνεχίζεται.

Ο 29χρονος δράστης είναι πυροσβέστης και υπηρετεί στο Μαρκόπουλο, ενώ ο 25χρονος φίλος του είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Οι δύο δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζονται ότι βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ότι έγινε παρεξήγηση με τον 27άχρονο μετανάστη, επειδή ενώ εκινούντο με το μηχανάκι τους, τους έκλεισε με το ποδήλατό του. Ακολούθησε συμπλοκή, κατά την οποία ο ένας τραυμάτισε τον Πακιστανό με στιλέτο στο στήθος, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, ωστόσο, εξετάζουν τους ισχυρισμούς των δραστών και ερευνούν ακόμα την εκδοχή του ρατσιστικού εγκλήματος, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη δικογραφία και να στείλουν τους συλληφθέντες στον εισαγγελέα. Από την υπηρεσία του πυροσβέστη, πάντως, αναφέρουν ότι έως τώρα δεν είχε δείξει ρατσιστική συμπεριφορά. Ο πυροσβέστης τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης