Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Φίλιππος Καραμέτος

«Είχαμε πληροφορίες ότι δύο μέλη της οργάνωσης, Σέρβοι, ετοιμάζονται να φύγουν στο εξωτερικό περνώντας από τα σύνορα στο Κιλκίς. Υπήρξε συνεννόηση με τους αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη και έπειτα από επιχείρηση συνελήφθησαν. Σήμερα το βράδυ θα μεταφερθούν στο Ρέθυμνο προκειμένου να προσαχθούν στον εισαγγελέα».

Σε αυτήν την αναφορά προς το zougla.gr προχώρησε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., αναφερόμενος στη σύλληψη -που έγινε την περασμένη Παρασκευή- δύο μελών της γνωστής οργάνωσης «Ροζ Πάνθηρες», οι οποίοι σήμερα το βράδυ αναμένεται να περάσουν την πόρτα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες, μάλιστα, για τον έναν συλληφθέντα αναφέρουν πως πρόκειται για ηγετικό μέλος της οργάνωσης, η οποία, πρέπει να σημειωθεί, έχει στο ενεργητικό της περισσότερες από 100 διαρρήξεις και κλοπές σε κοσμηματοπωλεία αλλά και σε καταστήματα οπτικών, ένδυσης κ.ά.

«Οι συλληφθέντες προσπάθησαν να περάσουν το συνοριακό φυλάκιο των Ευζώνων. Τους είχαμε υπό στενή παρακολούθηση, καθώς η εμπλοκή τους είχε διαπιστωθεί από τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για την οργάνωση» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Η ληστεία στην Ελούντα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο Σέρβων, ηλικίας 45 και 37 ετών, ξεκίνησε στις 20 Μαΐου μετά τη ληστεία που σημειώθηκε σε χρυσοχοείο στην Ελούντα, με λεία κοσμήματα αξίας 350.000 ευρώ.

Οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου εντόπισαν τους δύο ύποπτους στο σημείο της ληστείας εκείνες τις μέρες και παρακολουθούσαν κάθε τους κίνηση, ενώ εκείνοι μετά τη ληστεία εγκατέλειψαν το νησί.

«Ο τρόπος που έδρασαν ταίριαζε με τον τρόπο δράσης της οργάνωσης. Τα μέλη της έρχονται, κλέβουν χρυσαφικά και φεύγουν από τα σύνορα μέχρι να επιστρέψουν για να ξαναχτυπήσουν. Η έρευνα πάντως συνεχίζεται, καθώς έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία και για κάποια άλλα άτομα, τα οποία αναζητούνται» σημειώνουν οι γνωρίζοντες τα πράγματα.

Λεία ύψους 1.250.000 ευρώ – Αναζητούνται άλλοι οκτώ

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι δύο συλληφθέντες, σε συνεργασία με άλλα οκτώ άτομα τα οποία αναζητούνται μέσω της Interpol -εφτά από αυτούς Σέρβοι και ένας Κροάτης-, το χρονικό διάστημα από 11 Απριλίου 2012 έως 21 Ιουνίου 2013 είχαν πραγματοποιήσει τουλάχιστον οκτώ ληστείες, με λεία 1.250.000 ευρώ!

Το modus operandi

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, οι δράστες εισέρχονταν στη χώρα με τουριστική βίζα τρίμηνης διάρκειας και αυτοκίνητα τα οποία έφεραν στοιχεία κυκλοφορίας της πατρίδας τους.

Συνήθως επισκέπτονταν περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλη τουριστική κίνηση το καλοκαίρι και, αφού πρώτα έκαναν αυτοψία στον στόχο τους -κατά κύριο λόγο χρυσοχοεία με λίγα μέτρα ασφαλείας-, προχωρούσαν στη ληστεία.

Στη συνέχεια, με ένα δικό τους αυτοκίνητο και ένα άλλο που το νοίκιαζαν προσκομίζοντας πλαστά στοιχεία, μετέφεραν τα κλοπιμαία σε ασφαλές μέρος και φρόντιζαν για την άμεση αποχώρησή τους από τη χώρα με δικό τους νόμιμο όχημα.

Τα χτυπήματα

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν πως από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα προαναφερόμενα μέλη της οργάνωσης εμπλέκονται σε οκτώ ληστείες χρυσοχοείων. Η πρώτη έγινε στις 20 Μαΐου 2012 και στόχο των δραστών αποτέλεσε χρυσοχοείο εντός ξενοδοχείου στoν Πηγιανό Κάμπο Ρεθύμνου.

Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουνίου 2012 σε χρυσοχοείο της Σκαλέτας Ρεθύμνου. Ύστερα από 13 ημέρες, τα μέλη της οργάνωσης ξαναχτύπησαν, όχι όμως στην Κρήτη, αλλά στην Κω, όπου διέρρηξαν ένα χρυσοχοείο στο Μαστιχάρι.

Η επανεμφάνισή τους έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου 2012, όταν λήστεψαν χρυσοχοείο στο Μάλεμε Χανίων. Ενάμιση μήνα μετά επανήλθαν και «επισκέφθηκαν» ένα ακόμη χρυσοχοείο, που βρίσκεται εντός ξενοδοχειακής μονάδας στο Γεράνι Πλατανιά.

Στις 26 Απριλίου 2012 και στις 10 Μαΐου 2013 διέρρηξαν άλλα δύο χρυσοχοεία, σε Χερσόνησο και Άγιο Νικόλαο αντίστοιχα, ώσπου στις 20 Μαΐου 2013 πραγματοποίησαν τη μοιραία ληστεία στην Ελούντα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης