Απορρίφθηκε από το δικαστήριο της Τουρκίας και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με το αιτιολογικό ότι κρίνονται ύποπτοι φυγής και δεν έχουν μόνιμο τόπο κατοικίας στην Τουρκία. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν κρατούμενοι χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες

Η σημερινή διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου κράτησε 1.5 ώρα και σήμερα ήταν παρόντες και οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι οδηγήθηκαν με χειροπέδες στην αίθουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δικηγόροι τους ζήτησαν οι δύο στρατιωτικοί να διαμείνουν στο ελληνικό προξενείο της Αδριανούπολης, μέχρι τη δίκη τους και υποστήριξαν για ακόμη μία φορά ότι πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα της Τουρκίας.

Οι  Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης παραμένουν κρατούμενοι χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Το αίτημα αποφυλάκισης κατατέθηκε εκ νέου σήμερα στο πλαίσιο του δικαιώματος που τους παρέχεται κάθε μήνα για επανεξέταση της κράτησης τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δικαστές έλαβαν την απόφαση με το σκεπτικό ότι δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τα οποία αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν νέες εικόνες και βίντεο από τη μεταγωγή τους:

O Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης από την 1η Μαρτίου κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης μετά τη σύλληψή τους από τουρκική περίπολο στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης