Παγώνει τη μεταρρύθμιση του συστήματος μετανάστευσης μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του Νοέμβρη ο Μπαράκ Ομπάμα, όπως αποκάλυψε Αμερικανός αξιωματούχος.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να λάβει άμεσα μέτρα για την μεταβολή των ρυθμίσεων χορήγησης βίζας, την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων και για την επίλυση του θέματος των 11 εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών που ζουν στο αμερικανικό έδαφος, παρακάμπτοντας το Κονγκρέσο που αδυνατεί να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση ενός συστήματος μετανάστευσης που είναι παρωχημένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλά ασυνόδευτα παιδιά, προσπαθούν κάθε χρόνο να διασχίσουν τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Παράλληλα, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι η ακραία πολιτικοποίηση του ζητήματος από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων μπορεί να ζημιώσει μακροπρόθεσμα την ίδια τη μεταρρύθμιση.

Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι η αναβολή έχει ως στόχο να προστατεύσει ορισμένους από τους υποψήφιους του Δημοκραιτκού Κόμματος στις εκλογές του Νοεμβρίου, που έχουν μπροστά τους κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις και από τις επιπτώσεις που θα είχε μία μαζική νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης