Τουλάχιστον 11 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων επτά αστυνομικών, σκοτώθηκαν στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών σε πόλη στο βορειοδυτικό τμήμα του Μεξικού, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Εκπρόσωπος των Αρχών ανέφερε ότι οι αστυνομικοί έπεσαν σε ενέδρα ενόπλων την ώρα που επέστρεφαν από την πόλη Τζόις, όπου παρατηρείται αύξηση της εγκληματικότητας τις τελευταίες ημέρες. Η συγκεκριμένη πόλη εντάσσεται διοικητικά στην επαρχία Σιναλόα, πεδίο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε αντίπαλα καρτέλ ναρκωτικών.

Η επίθεση σημειώνεται τρεις ημέρες μετά τις δηλώσεις του κυβερνήτη της πολιτείας, Mario Lopez Valdez, ότι ομοσπονδιακές δυνάμεις κατευθύνονται προς την πόλη, ύστερα από την είδηση ότι ένας αστυνομικός έπεσε νεκρός από τα πυρά ενόπλων (29 Ιουνίου).

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Felipe Calderon, έδωσε εντολή για τη χρήση δυνάμεων του Στρατού στις επιχειρήσεις της Αστυνομίας. Ο νέος πρόεδρος του Μεξικού, Enrique Pena Nieto, ξεκαθάρισε ότι θα κάνει ό, τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να περιορίσει τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος. Για τον σκοπό αυτό, μια από τις πρώτες ενέργειες μετά την εκλογή του ήταν η πρόσληψη του πρώην επικεφαλής της Αστυνομίας στην Κολομβία, Oscar Naranjo.

Διαβάστε επίσης:
Μεξικό: Το εκλογικό αποτέλεσμα προκάλεσε αντιδράσεις, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012, 03:42
Μεξικό: Διαμελισμένα πτώματα μέσα σε σταθμευμένο όχημα, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012, 00:49

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης