Η πρώτη νεκροψία που διενεργήθηκε στο πτώμα του 18χρονου αφρο-αμερικάνου Μάικλ Μπράουν που δολοφονήθηκε από τα πυρά αστυνομικού στους δρόμους της πόλης Φέργκιουσον στο Μιζούρι των ΗΠΑ καταλήγει ότι ο αδικοχαμένος νεαρός δέχτηκε τουλάχιστον έξι σφαίρες, εκ των οποίων οι δύο τον χτύπησαν στο κεφάλι.

Η εφημερίδα New York Times στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο δημοσίευσε τόσο τα αποτελέσματα της νέας νεκροψίας που διέταξε εκτάκτως ο Γενικός Εισαγγελέας όσο και το σκίτσο του ιατροδικαστή μετά την εξέταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η φημερίδα, μία σφαίρα εισήχθη στο πάνω μέρος του κρανίου του Μπράουν, γεγονός που υποδηλώνει ότι το κεφάλι του ήταν λυγισμένο μπροστά όταν τον βρήκε. Αυτό ήταν και το θανάσιμο τραύμα, σύμφωνα με τον δρ. Μάικλ Μπάιντεν, τον πρώην διοικητή των ιατριδικαστών της Νέας Υόρκης που ήταν παρών στην νεκροψία, εκ μέρους της οικογένειας του Μπράουν. Πιθανότατα, συμπλήρωσε, η σφαίρα που προκάλεσε αυτό το μοιραίο τραύμα ήταν μια από τις τελευταίες που δέχθηκε ο 18χρονος.

Ο Μάικλ Μπράουν δέχθηκε ακόμα τέσσερις σφαίρες στο δεξί του χέρι, ενώ από τα τραύματα προκύπτει πως ήταν πρόσωπο με πρόσωπο με τον αστυνομικό που τον πυροβόλησε και όχι πλάτη.

Εκκρεμεί η διενέργεια δεύτερης ανεξάρτητης νεκροψίας από ομοσπονδιακές αρχές την οποία έχει διατάξει ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Έρικ Χόλντερ, «λόγω των ιδιαζουσών συνθηκών αυτής της υπόθεσης και λόγω του αιτήματος της οικογένειας Μπράουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Μιζούρι: Επεισόδια με δακρυγόνα κατά διαδηλωτών
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014, 06:07

Νέα νεκροψία στο θύμα του Μιζούρι
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014, 19:06

Εξέγερση
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014, 14:23

“Τον πυροβόλησε γιατί έκλεψε”

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2014, 20:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης