Την πρώτη του συνέντευξη ως πρόεδρος της Σενεγάλης έδωσε στο euronews ο μεγάλος νικητής των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή. Ο Macky Sall αναφέρθηκε στους στόχους και τα σχέδιά του για το μέλλον της χώρας του, η οποία μαστίζεται από την ανεργία και την ακρίβεια.

«Στόχος μας είναι να έχουμε μια σοβαρή, ενάρετη και αποτελεσματική κυβέρνηση. Το κόστος ζωής είναι πολύ υψηλό την ίδια στιγμή που οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί. Είμαστε μια κυβέρνηση της ρήξης και πρέπει να φροντίσουμε ώστε οι δημόσιες δαπάνες να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα», τόνισε αρχικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια της συνέντευξής του αναφέρθηκε και στα βίαια επεισόδια της προεκλογικής περιόδου όταν πλήθος κόσμου διαμαρτυρόταν για την κίνηση του απερχόμενου προέδρου Abdoulaye Wade να διεκδικήσει για τρίτη συνεχόμενη φορά την προεδρία, παραβιάζοντας το Σύνταγμα.

«Δεν πρόκειται να ξεκινήσω ένα “κυνήγι μαγισσών”. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η έναρξη ενός εθνικού διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών», εξήγησε, υπογραμμίζοντας πως κάθε αντίθετη «πολιτική» φωνή παραμένει σεβαστή.

«Η επαναφορά της ηρεμίας στο εσωτερικό της Σενεγάλης θα βοηθήσει στην ανάπτυξη», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον διάσημο τραγουδιστή, Youssou N’dour ο οποίος επιχείρησε να κατέβει ως υποψήφιος χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει εξαιτίας απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου.

«Ο Youssou N’ dour είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της χώρας στο εξωτερικό. Είναι διεθνώς
αναγνωρισμένος και νομίζω πως θα μπορούσε να έχει έναν σημαντικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση. Ίσως ως υπουργός Πολιτισμού. Αν το επιθυμεί, γιατί όχι;», κατέληξε.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Χορός και πανηγύρια στη Σενεγάλη, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012, 05:45

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης