Σε καλό κλίμα πραγματοποιούνται οι πρώτες επαφές του πρωθυπουργού της Βρετανίας, David Cameron, με τον πρόεδρο των Η.Π.Α., Barack Obama. Ο ηγέτης της ευρωπαϊκής χώρας παρακολούθησε μαζί με τον Barack Obama, το βράδυ της Τρίτης, αγώνα του κολεγιακού πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης στο Οχάιο, μεταξύ των ομάδων του Δυτικού Κεντάκυ και του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μισισιπή, με τα πειράγματα ανάμεσα στους δύο άνδρες να είναι συνεχή.

«Η πρόσκληση προς τον David Cameron να παρακολουθήσει το παιχνίδι υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ των Η.Π.Α. και της Βρετανίας», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Στην κορυφή των θεμάτων που θα τεθούν προς συζήτηση θα βρίσκεται η κατάσταση στο Αφγανιστάν και το μέλλον των αμερικανικών και βρετανικών στρατευμάτων που επιχειρούν ανά την αφγανική επικράτεια.

«Το Αφγανιστάν δεν πρόκειται να αποτελεί τέλεια Δημοκρατία, μετά την αποχώρηση των δυνάμεών μας, ωστόσο έχει γίνει ξεκάθαρο πως ο λαός (της Βρετανίας) επιθυμεί οι στρατιώτες να επιστρέψουν πίσω. Η κοινή γνώμη θέλει να δοθεί ένα τέλος στον πόλεμο του Αφγανιστάν», είχε δηλώσει νωρίτερα ο David Cameron.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις θα πρέπει να έχουν αποσυρθεί από το πεδίο της μάχης στα τέλη του 2014, ωστόσο διεθνείς αναλυτές εκτιμούν πως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας θα πιέσει για απόσυρση των στρατευμάτων σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο David Cameron θα παραμείνει στις Η.Π.Α. για τρεις ημέρες. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του από τον Ιούλιο του 2010 όταν και ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
«Μοναδική η σχέση Η.Π.Α. και Βρετανίας», Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012, 06:13

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης