Οι νέες τροποποιήσεις του Κανονισμού της Βουλής δεν μπορούσαν να έρθουν άλλη μέρα εκτός Παρασκευής για να μην χαλάσει και η σούπα, αφού εδώ και αρκετό καιρό κατατίθενται πάντα τέτοια μέρα, δηλαδή, λίγο πριν από το weekend, τροπολογίες και διατάξεις.

Σήμερα η Βουλή ρύθμισε τα του οίκου της με μια σειρά αλλαγών. Όλα στο φως και όλες οι προσλήψεις στη δημοσιότητα με την ανάρτησή τους στο Φύλλο της Κυβέρνησης ακόμα και εκείνες ιδιωτικού δικαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, μπαίνει σε ισχύ το 1 προς 5 που ισχύει για τον δημόσιο τομέα, αλλά στα της αξιολόγησης των υπαλλήλων υπερισχύει το δίκαιο της Βουλής, δηλαδή το αυτοδιοίκητο που σημαίνει ότι αποφασίζουν τα δικά της όργανα με τις δικές της διαδικασίες.

Σιγά μην ανοίξουν πόρτες ή παράθυρα για απολύσεις στο «ναό της Δημοκρατίας». Αυτά είναι υπόθεση του «αμαρτωλού» υπουργείου Διοικητής Μεταρρύθμισης του κυρίου Αντώνη Μανιτάκη.

Ένας Μανιτάκης που θέλει να έχει υπό τη σκέπη του και τη Βουλή, αφού σε μια ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη για τις παράτυπες, χωρίς δημοσίευση στο ΦΕΚ και κατά παράκαμψη του προβλεπόμενου πλαισίου λειτουργίας στον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής, ο υπουργός απάντησε χαρακτηριστικά: «…στους οποίους περιλαμβάνεται και η Βουλή των Ελλήνων απαιτείται προηγούμενη έγκριση της Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτοδιοίκητο ή πράξη υπουργικού συμβουλίου;

Να κάνει η μάνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης