Ολοκληρώθηκε σήμερα η απολογία των τεσσάρων από τους επτά κατηγορουμένους για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατασκευαστής Αστέριος Οικονομίδης αρνήθηκε ότι υπήρξε πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Τσοχατζόπουλου, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν καν πολιτικός φίλος του. Όπως ανέφερε, δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ενώ πουθενά δεν φαινόταν πίσω από τις αγοραπωλησίες των ακινήτων ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου υποστήριξε ότι, με βάση τις φορολογικές της δηλώσεις, αποδεικνύεται πως το κόστος αγοράς των ακινήτων για τα οποία κατηγορείται υπερκαλύφθηκε από τα νόμιμα εισοδήματά της. Η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου ζήτησε να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τον εξάδελφό του, Νίκο Ζήγρα, τον επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη και τη Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα. Ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι μετά την έφοδο που έκανε το ΣΔΟΕ τον Ιούνιο του 2010 στο γραφείο της, όπου κατέσχεσε έγγραφα της offshore Nobilis, η ίδια πανικοβλήθηκε και επικοινώνησε με τον πρώην υπουργό, τον εξάδελφό του και την κα Τσεκούρα (δικηγόρος-εκπρόσωπος της Nobilis). Σύμφωνα με την κα Λαμπροπούλου, ο Νίκος Ζήγρας, εξαρχής με παροιμιώδη ψυχραιμία, της είπε να μην ανησυχεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ίδιο έπραξε και ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος την καθησύχασε, λέγοντάς της: «Δεν έχεις λόγο να φοβάσαι εσύ, νόμιμες υπηρεσίες παρείχες, δεν θα γίνει τίποτα. Ξέρω ποιοι είναι από πίσω και πιέζουν».

Η κα Λαμπροπούλου ισχυρίστηκε ότι η ίδια δεν είχε ανάμειξη σε καμία αγοραπωλησία ακινήτων. Αύριο, τελικά, την πόρτα του γραφείου του ανακριτή θα περάσουν ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης και ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αφού η Βίκυ Σταμάτη ζήτησε να μην απολογηθεί συμπληρωματικά στα δικαστήρια, για να αποφύγει τη δημοσιότητα και να μη γίνει, προφανώς, στόχος αποδοκιμασιών, όπως συνέβη την προηγούμενη φορά. Έτσι, ο ανακριτής θα μεταβεί ο ίδιος στον Κορυδαλλό, για να την εξετάσει συμπληρωματικά.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης