Μικρό καλάθι για ενδεχόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κρατάει o Πιερ Μοσκοβισί.

«Δεν υπάρχει διάθεση μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης για “κούρεμα” του ελληνικού χρέους» ανέφερε σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal ο Πιερ ΜοσκοβισίΟ Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Wall Street Journal» πως οποιαδήποτε συζήτηση για την ελάφρυνση των ελληνικών δανείων μπορεί να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του νέου προγράμματος. Ωστόσο, φρόντισε να επισημάνει ότι «δεν υπάρχει διάθεση» μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωζώνης για «κούρεμα» του χρέους, τονίζοντας ότι «μπορούμε να εξετάσουμε έναν ανασχεδιασμό (reprofiling) του».

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ο ανασχεδιασμός μπορεί να αναφέρεται στην επιμήκυνση των περιόδων αποπληρωμής και τη μείωση των επιτοκίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα, ο Πιερ Μοσκοβισί εμφανίστηκε αισιόδοξος, επισημαίνοντας πως «είμαι πεπεισμένος ότι μπορεί και πρέπει να συμμετάσχει (στο νέο ελληνικό πρόγραμμα)».

Παράλληλα, επανέλαβε πως τα πράγματα με την Ελλάδα πηγαίνουν καλύτερα, υπογραμμίζοντας ότι «η κορύφωση της ελληνικής κρίσης βρίσκεται πίσω μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης